Frisørens tip: Sådan får du styr på håret under coronakrisen

Vi har samlet tre frisør-tip, så du kan holde håret ud under coronakrisen.

Frisør Marianne Henriksen er klar med de gode råd til hjemmeklipningen, mens frisørerne holder lukket. Foto: Ditte Georg Poulsen, TV MIDTVEST

I to uger har frisørstolene stået tomme rundt omkring, men håret gror stadig.

For mange kan udsigten til lange lokker og rod i hårdpragten måske virke uoverskuelig, men heldigvis er der råd og vejledning at hente.

Frisør og medejer hos ZoomByZoom i Skive Marianne Henriksen giver dig her tre tips til at få styr på håret igen.

1. Hvis du selv vil klippe

Der er sikker nogle af jer, der har lyst til at gå i kast med en trimmer nu, og der må jeg bare sige: Pas på! Man kan godt trimme det lidt kortere omkring ørerne, men sørg for det ikke bliver for kort. Det handler også om ikke at gå for langt op over hovedet, der hvor det begynder at runde, for så er det først, man står men en kuglerund frisure, der samtidig kan være svær at rette op på.

2. Hvis du ikke tør klippe

Typisk har man en hårvoks stående, som kan bruges til det korte look. Det er ikke altid det rigtige valg, når håret er blevet lidt længere. Måske har kæresten eller konen nogle produkter stående derhjemme, som kan være super cool at låne til at lave en styling, hvor man kører håret tilbage. Det kan være skum, saltvandsspray eller en anden type voks.

3. ADVARSEL – lav ikke gryden

Du skal ikke sætte en gryde ned over børnenes hoved og klippe hele vejen rundt. Det bliver sjældent ret godt, og det vil da også være synd, hvis alle vores børn kommer til at rende rundt med grydefrisure. Så lad være med det, og vent til de kan komme hos frisøren igen.

Får masser af henvendelser

Selvom frisørsalonen i Skive er tom, så er indbakken det langt fra, fortæller Marianne Henriksen.

Hun mærker allerede nu, at folk er klar til at blive klippet igen.

- Der er ingen tvivl om, at det begynder at strømme ind med henvendelser fra både bekendte og kunder. De er ved at være desperate for at få ordnet deres hår.

- De står de heldigvis ikke og skal til alle mulige arrangementer og fester, men der er ingen tvivl om, at de glæder sig til at komme i vores hænder igen.

Sjove frisurer i vente

Marianne Henriksen glæder sig også til at komme i gang igen – og til at se de mange sjove frisurer, der nu kommer til at opstå.

- Jeg tror, der kommer sindssygt mange sjove grin på den anden side af det her. Både når folk har fået langt pandehår eller træls spidser og udvoksninger, men også at de måske har kastet sig ud i nogle sjove klipninger derhjemme, lyder det. 

Med lidt held kan de første få udløst klippetrangen indenfor få uger. I hvert fald har statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde mandag aften luftet muligheden for at lukke Danmark gradvist op igen efter påsken.

02:55

Coronavirussen har lukket landets frisører, og derfor er folk nu nødt til at klippe sig selv.

Luk video