Flere vaccinesteder åbner i Midt- og Vestjylland: Det skal være lettere for de ældre

Region Midtjylland vil gøre det lettere for ældre at blive vaccineret med Covid-19 anden gang, og derfor åbner regionen pop-up vaccinesteder i flere midt- og vestjyske kommuner.

Det bliver nu nemmere for de ældre, der skal have stik nummer to med vaccine mod Covid-19. Sammen med kommunerne åbner Region Midtjylland nu flere lokale vaccinationssteder. 

Her i landsdelen bliver det i Ringkøbing-Skjern, Skive, Favrskov, Lemvig, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro Kommuner.

- Det her et helt særligt tilbud til de borgere, der skal vaccineres for anden gang nu. Jeg er rigtig glad for, vi sammen med kommuner og praktiserende læger kan tilbyde, at denne gruppe af borgere kan få deres re-vaccination lokalt. Indtil videre er det et midlertidigt setup i uge 5 og 6. Vi arbejder fortsat på mere langsigtede lokale løsninger, siger Anders Kühnau (S), der er regionsrådsformand i Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Åbner kun kortvarigt

Kommunerne skal hjælpe med personale og lokaler, mens praktiserende læger skal stå for selve vaccinationen.

Pop-up vaccinationsstederne åbner fra 1. februar og skal blandt andet tilbyde re-vaccination til borgere, der er fyldt 65 år og modtager både praktisk hjælp og personlig pleje. Vaccinationsstederne får begrænset åbningstid i uge 5 og 6.

Fakta om pop-up vaccinestederne