Flere butikker kan ikke tilbyde håndsprit til alle kunder

Coops butikker kan ikke tilbyde alle kunder håndsprit, selv om statsministeren har opfordret til det.

Tirsdag aften opfordrede statsminister Mette Frederiksen (S) butikkerne til at have håndsprit og håndvask klar til kunderne for at imødegå smittespredning.

Det er dog ikke muligt at tilbyde håndsprit til alle kunder, lyder det fra Coop, der er en af landets største dagligvarevirksomheder med butikker som Fakta og Kvickly.

- Der er ikke håndsprit nok til, at alle kunder kan få sprittet fingre af, når de kommer ind i butikken, fortæller Lars Aarup, kommunikationschef i Coop.

Han oplyser, at Coops mere end 1200 butikker har cirka fem millioner butiksbesøg om ugen.

Det gør det umuligt at tilbyde håndsprit til alle, når størstedelen af den tilgængelige håndsprit i forvejen går til hospitaler og til plejehjem.

Hos Coop vil man prioritere den håndsprit, der er, til dem, som er i butikken hele dagen.

- Det vil sige primært kassepersonalet, forklarer Lars Aarup.

Pladskrav ikke et problem

En anden opfordring fra statsministeren var, at butikkerne skal sørge for god plads til kunderne, så man mindsker risikoen for smittespredning.

Konkret nævnte hun, at butikkerne skal sørge for minimum fire kvadratmeter gulvareal per kunde.

Det forventer Lars Aarup ikke bliver et problem at leve op til.

Han forklarer, at der i de små butikker må være cirka 50 personer ad gangen, mens der i de store butikker må være mere end 600 personer ad gangen.

- Med det handlemønster, der er lige nu, forventer vi ikke at løbe ind i et loft for, hvor mange der må være. Så vi sætter ikke ind med restriktioner, i forhold til hvor mange der må komme i butikken, siger Lars Aarup.

Ritzau forsøger onsdag formiddag at få svar fra Salling Group og Dagrofa, to af landets andre store dagligvarevirksomheder, på, hvordan de håndterer opfordringerne.

Mens dagligvarebutikkerne fortsat må holde åbent sammen med apotekerne, så skal en række andre butikker holde lukket fra onsdag klokken ti.

Det gælder blandt andet storcentre, frisører, fitnesscentre og tatovører.

Dagligvarebutikker i storcentre er undtaget af lukningen.

Tema

Coronavirus