Elever lærer at teste sig selv i Skive: - Så skal de ikke ud i byen og jagte testtider

I Skive lærer gymnasieeleverne at teste sig selv som et led i en coronasikker skolegang.

Smilene var tydeligvis store bag maskerne, da 1. og 2. g’erne på Skive Gymnasium tirsdag vendte tilbage til skole. Selvom den fysiske undervisning nu er tegn på mere normale tilstande, så ventede der i første omgang eleverne en knap så normal skoleopgave. Nemlig opgaven med at teste sig selv.

- Det er gået godt. Det er mange unge mennesker at styre sådan her, men jeg synes, de har lyttet efter, og de virker til at synes godt om det her set up, siger Lars Erik Nielsen, der er rektor på gymnasiet.

quoteJeg synes, det er dybt imponerende, at vi som samfund med så kort varsel kan sætte sådan noget her op.

Lars Erik Nielsen, rektor, Skive Gymnasium

Eleverne brugte morgenstunden på en grundig introduktion af næsepodning, og fremover er det så planen, at de skal teste sig selv to gange ugentligt, inden de går ind i klassen.

- Jeg synes, det er en rigtig fin løsning. Det er nemt for os alle sammen. Når det er en forudsætning for at kunne åbne, så er det da meget bedre i stedet for, at de unge skal ud i byen og jagte testtider, siger Lars Erik Nielsen.

Skive Gymnasium fik opgaven ugen inden påske, og siden er det gået stærkt med at få lærerne på kursus i næsepodning, få leveret udstyr, og få sat borde og stole op i gymnastiksalen, hvor testningen skal foregå.

- Jeg synes, det er dybt imponerende, at vi som samfund med så kort varsel kan sætte sådan noget her op, siger Lars Erik Nielsen.

Slut med at sparke til nullermænd

Gymnasieeleverne havde da også i den grad set frem til at kunne hænge ud med vennerne. Også selvom det betød, at de var nødt til at stikke en vatpind i næsen først.

- Jeg har ikke glædet mig specielt til det, men det er vel, som det er. Man kan ikke rigtig gøre noget ved det, siger Oskar Krejberg, der går i 1.X på Skive Gymnasium.

Og når testen viste negativ, så ved eleverne, at de nu har to dage i frihed, før endnu en selvtest skal tages.

quoteDet er dejligt. Så kan man komme ind og møde alle de mennesker, man vil. Så længe man ved, at de også er negative.

Oskar Krejberg, 1.X, Skive Gymnasium

- Det er dejligt. Så kan man komme ind og møde alle de mennesker, man vil. Så længe man ved, at de også er negative, siger Oskar Krejberg.

Det er bestemt ikke kun eleverne, der synes, at selvtestene er det hele værd.

- Det er simpelthen så dejligt. Der er ikke noget værre end at gå rundt på sådan en tom skole og sparke til de samme gamle nullermænd, vel? Det er super fantastisk at have dem tilbage men også nødvendigt. Både for deres læring men også for deres trivsel, siger rektoren. 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Uddannelse.