Efter 40 år samme sted har ægtepar opgivet tur sydpå: Lempede rejsevejledninger ændrer ikke ved noget

Ægteparret Karen og Reidar Gundersen fra Ikast skulle have været til Italien for 40. år i træk. Nu åbner Danmark for muligheden for at køre sydpå, men ændringen kommer for sent.

Reidar Gundersen er helt klar til at sætte sig bag rattet og køre mod den destination, som siden 1980 har været ægteparrets foretrukne - Italien.

Her skulle de egentlig have tilbragt seks uger i sydens sol, indtil Mette Frederiksen lukkede landet ned. Men selvom Jeppe Kofod nu giver lov, siger hans kone, Karen Gundersen, stadig nej.

- Reidar har haft kræft i tarmene, han har sukkersyge og nu har jeg holdt ham ud i så mange år, så jeg vil ikke miste ham, og jeg synes stadig, det er for risikabelt, siger Karen Gundersen med et glimt i øjet, og tilføjer:

- Så jeg har sagt blankt nej, selvom Reidar er fuldstændig syg for at komme afsted. Det er min beslutning, og den accepterer han.

Hvert år siden 1980 er ægteparret kørt til Italien om sommeren.
Hvert år siden 1980 er ægteparret kørt til Italien om sommeren.
Foto: Jesper Mortensen, TV MIDTVEST

Alt er aflyst

Ægteparret har desuden for længst afbestilt deres campingplads, pengene er refunderet og de har booket noget nyt i Danmark. Nærmere bestemt i Løkken og Rønbjerg.

- Jeg synes, meldingen kommer for sent. Hvis den var kommet før, havde vi måske haft bedre tid til at overveje muligheden, men nu bruger vi pengene herhjemme og nyder også vores egen have og swimmingpool. Så det er fint, siger Karen Gundersen.

Det mener Reidar Gundersen dog ikke, og derfor kommer han ikke til at stemme på Mette Frederiksen igen ved næste valg, forklarer hans kone.

- Vi driller ham ret meget med, at han selv har stemt hende ind, siger Karen Gundersen.

Ægteparret Gundersen fra Ikast har hvert år holdt ferie på samme campingplads i Italien. Indslaget er fra den 29. maj.

Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Sundhed.