Æg og smil: Påskeharen besøger ældre borgere

Ældre borgere i blandt andet Bækmarksbro og Ramme fik i dag noget andet end coronavirus at tænke på, da påskeharen kom forbi.

Det er mest for sjov, men alligevel fristes man til at sige, at det er i “ramme” alvor i Ramme, når Agnethe Maagaard i dag klæder sig ud i et kæmpe stort, lyserødt påskehare kostume til ære for de ældre borgere.  

- Det er simpelthen bare for, at det skal være lidt sjovt. Vi synes hverdagen er svær nok i forvejen lige nu, så hvis man kan få et bette grin, så er det jo ikke så “tovligt”, siger Agnethe Maagaard, der til daglig er aktivitetsmedarbejder på rehabiliteringscentret Alparken i Ramme. 

quoteVi savner sådan de gamle. Vi er nødt til at gøre noget.

Agnethe Maagaard.

Normalt mødes de ældre borgere i og omkring Ramme på dagcenteret til fælles påskesjov. Men på grund af coronavirus er centret lukket, og borgerne må blive hjemme. Derfor skal de dog ikke snydes for et påskeæg. Og det leverer Agnethe Maagaard altså - i lyserødt outfit. 

- Vi savner sådan de gamle. Vi er nødt til at gøre noget. Sidste år var jeg påskehare i Alparken. Det kunne vi ikke i år. Så var vi nødt til at tage ud og besøge dem og give dem et påskeæg i stedet, smiler Agnethe Maagaard og fortsætter med at forklare, hvordan den forvoksne påskehare bærer sig ad: 

- Jeg går hen og kigger ind ad vinduerne, banker på, går rundt om huset, ringer på og sætter påskeæg. Så kommer de ud og ser overrasket ud. Det er jo dejligt, siger hun. 

Vækker glæde hos de ældre

En af dem, som fik en overraskelse, er Herdis Jensen fra Bækmarksbro. 

- Det er da skønt og sjovt. Jeg kender jo Nete (Agnethe, red.) hun er alletiders for os alle sammen, siger Herdis med et smil.

Men hun savner alligevel dagligdagen og det sociale på dagcentret. 

- Vi savner dem alle sammen til banko, og det hele vi er med til. Det er så trist, vi ikke kan komme nogen steder. Det er vi kede af, siger Herdis Jensen. 

Imens fortsætter Agnethe rundt på påske-ruten med æg og smil. Der skal leveres til ældre borgere i Bækmarksbro, Bøvling, Fjaltring, Bonnet og Ramme, Flynder og Nees.

- Det er noget med at få det bedste ud af situationen. Og det er simpelthen skønt at mærke, at man er savnet, siger hun.

Påskeharen skal ud med 20 påskeæg i alt. Med til ægget følger også en lille hilsen om snarligt gensyn. 

- Jeg kan mærke, at de er glade for at se os. Det er det vigtigste. Vi kommer forhåbentlig snart igang igen. Vi savner dem rigtig meget, siger Agnethe Maagaard.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.