800 skal testes efter corona-smitte ved fest: Risiko for Omikron-variant

Nuværende og tidligere gymnasieelever festede sammen. Nu skal de alle testes, fordi en deltager muligvis er smittet med Omikron-varianten.

Rundt regnet 800 unge var fredag aften samlet i Ringkøbing. Gymnasieeleverne fra det almene gymnasium og handelsgymnasiet i byen festede sammen med de elever, som blev studenter i sommer eller sommeren 2020.

Efter festen har det vist sig, at mindst to corona-smittede har deltaget i festen. Den ene af de to er muligvis smittet med den nye Omikron-variant. Den står lige nu for 74 procent af de smittede i Sydafrika.

Blandt deltagerne fra Ringkjøbing Gymnasiums rektor, Lars Roesen.

- Det er klart, at vi overvejede, om vi skulle holde festen, men vi undersøgte meget klart retningslinjerne. Der var ikke noget til hinder for at holde den, siger han.

Gymnasierektoren er selv blevet testet negativ to gange siden festen: en kviktest og en PCR-test. Nu er han spændt på, om den smittede elev, der mistænkes for at have Omikron-varianten, reelt er smittet med den variant. Og om smitten har spredt sig.

Den nationale smitteopsporing i Danmark har opfordret til, alle 800 deltagere testes.

- Alle deltagere ved den fest skal lade sig teste, men de skal ikke i isolation, hvis ikke de har symptomer, siger Lars Roesen.

Vi følger retningslinjerne

Han understreger samtidig, gymnasiet har overholdt alle retningslinjer. Sådan har man gjort hele vejen igennem corona-pandemien, og man har ikke – før nu - haft behov for at hjemsende elever.

- Vi har ført den linje på mit gymnasium, at vi følger retningslinjerne, og alle ansatte følger de retningslinjer. Det giver ro på, at vi gør det, for hvis vi overreagerer, kan det også skabe usikkerhed, siger Lars Roesen.

Ringkøbing Gymnasium har torsdag skrevet dette opslag om smitteudbruddet.


Rektoren var selv med til at tjekke coronapas sammen med handelsgymnasiets rektor og de professionelle dørmænd til festen. Og festen blev holdt i fire timer i den store Vesterhavshal.

Efter smitten blev opdaget, sendte man først ni elever hjem. Herefter viste det sig, at den ene smittede havde været på studietur i København med cirka 100 elever fra 1. g-årgangen. Så nu skal de have virtuel undervisning. Sidste udvikling er så, at alle 800 deltagere skal testes.

Folkeskole har sendt klasse hjem

Samtidig har gymnasiet valgt at aflyse den planlagte fredagscafé i morgen fredag.

Julefrokosten for personalet 17. december har man ikke endegyldigt taget stilling til. Man er normalt 50 mennesker til det arrangement.

- Hvis vi holder den, bliver det under alle omstændigheder med afstand og portionsanretninger, siger Lars Roesen.

Det vestjyske gymnasium er ikke det eneste sted i det midt- og vestjyske, hvor man mistænker, Omikron-varianten kan findes.

På Humlum Skole i Struer Kommune er en klasse og halvdelen af lærerstaben sendt hjem, efter en forælder har fået corona og muligvis har fået Omikron-varianten. 

Det fortæller Dagbladet Holstebro-Struer