Ønsker gigantisk højhus: Borgere i Brande er dybt uenige med Herning Kommune

Flere borgere beskylder Herning Kommune for at være misundelige på Brande. Det er kommunen dybt uenige i.

Bestsellers planer om at bygge Vesteuropas højeste bygning ved sit nye hovedkontor i Brande har indtil videre været ramt af medvind, men i dag kom kritikken så.

Modstanden kommer fra nabokommunen Herning, som i et høringssvar skriver, at Bestseller Tower vil være til gene for naturen. De foreslår derfor, at tårnet skal deles op i fire bygninger på maksimalt 80 meter.

Den melding forstår de dog ikke meget af i Brande.

- Jeg er lidt bange for, at det kan være misundelse. Måske er de lidt bange for, at man flytter lidt fokus fra Herning over mod Brande, og det synes jeg overhovedet ikke, de behøver at være nervøse for, siger Hans Ulbrichsen, der er formand for Brande Handelsstandsforening.

Højhuset kan blive op til 320 meter højt. I såfald vil det kunne ses fra Herning Kommune.
Højhuset kan blive op til 320 meter højt. I såfald vil det kunne ses fra Herning Kommune.
Foto: Bestseller

Generer naturen

I Herning Kommunes høringssvar begrunder de forslaget med, at tårnet vil komme til at genere udsynet i flere uforstyrrede naturområder i Herning Kommune. Det er ikke et veto, men derimod en anbefaling.

- Vi har en bekymring for det meget høje tårn, og derfor har vi i høringssvaret skrevet, at man jo kunne overveje i sin videre bearbejdning, om det her 320 meter høje tårn kunne fordeles på nogle flere tårne, så man måske fik fire, siger formand for byplanudvalget i Herning Kommune, Ulrik Hyldgaard.

Han mener ikke, at deres svar her noget med misundelse at gøre:

- Overhovedet ikke. Vi er rigtig glade for, at det også går godt i Ikast-Brande Kommune, og vi bakker som sagt op om den her planlægning. Vi har et lille bekymringspunkt som vi har skrevet i et høringssvar.

 

Ingen overraskelse

Herning Kommunes udmelding virker ikke til at overraske folk på gaden i Brande.

- Det er jo altid sjovt at lave noget pjat. Mere tror jeg ikke, der er i det, siger branditten Karl Risbjerg.

- Det kan have noget at gøre med, at de er lidt misundelige over, at det ikke er deres by, siger en enig Michelle Sørensen.

På vores Facebook er billedet cirka det samme. Du kan læse kommentarerne her: