Gigantisk projekt: Lær mere om Bestsellers store planer her

En repræsentant fra Bestseller fortæller her til aften mere om firmaets planer for en ny bydel i Brande.

Bestseller vil endnu ikke sige, om det store tårn ender med at blive 320 meter højt. Men der er planer om et højt tårn. Foto: Bestseller

Der er helt stille, mens Bestsellers repræsentant taler. Alle vil høre mere.

Læs også For få brandfolk i Brande ved brand i Bestseller-højhus

Der er dækket op til 200 personer i Dalgas Hotel i Brande her til aften, og stolene er fulde. De mange borgere er interesserede i én ting. De vil høre mere om Bestsellers store byggeplaner i byen.

Byggeplaner der blandt andet inkluderer et højhus, der, hvis det ender med at få en imponerende højde på 320 meter, bliver Vesteuropas højeste.

Anders Krogh Vogdrup er Bestsellers repræsentant på mødet, og han har æren af at skulle sætte de mange borgere ind i firmaets tanker om byggeriet. Han vil ikke love for meget på forhånd.

- Der er stor forskel på, hvad man søger på en lokalplan, og hvad der rent faktisk skal ske, indleder han med at sige.

Visualisering af Bestseller-bydelen. Foto: Ikast-Brande Kommunes Byråd

Mulighed for flere tårne

Ud over et meget højt tårn så er der i lokalplanen også givet mulighed for i alt fem høje bygninger. Det siger Anders Krogh Vogdrup, at man ikke skal regne med.

Det er et vigtigt projekt for os. Men det er også et rigtigt stort projekt. Vi er stadigvæk en jysk tøjvirksomhed, der har benene dybt placeret i det jyske sand.

Anders Krogh Vogdrup, Bestseller

De har søgt om de mange højhuse, så de i fremtiden har mulighed for at udvide. Dog er der planerne om det ene høje tårn gode nok.

- Tårnet er et ikon i forhold til det, som vi prøver at bygge. Det er vores tanke og vision med det, forklarer han og tilføjer:

- Det er et vigtigt projekt for os. Men det er også et rigtigt stort projekt. Vi er stadigvæk en jysk tøjvirksomhed, der har benene dybt placeret i det jyske sand. Det bliver vi ved med at være. Det her projekt giver mening for os, men vi ved, hvad vi kommer fra og har stadig en stærk tro på det.

Det må de bygge

  • Det er det andet borgermøde, som kommunen afholder i forbindelse med den nye lokalplan, der gør Bestsellers planer mulige.
  • Ud over et højt tårn på op til 320 meter, så giver den nye lokalplan også mulighed for en bygning på 75 meter, en på 40 meter og to på 50 meter. Kommunen har udpeget bestemte felter, som de høje bygninger må placeres i.
  • Facaderne må ikke udføres i blanke og reflekterende overflader, ligesom det højeste tårn skal mærkes med lys.
  • Det er planen, at der skal være en række nye butikker i området. Hovedsageligt tøjbutikker og lignende.
  • Byrådet har dog slået fast, at der ikke må komme supermarkeder i området. Det skyldes, at det ikke skal være med til at fjerne kunderne fra Brandes midtby.
  • Planen godkendt af byrådet, og den er nu sendt i høring, inden den vedtages endeligt. Sidste chance for at sende et høringssvar er den 14. november 2018.
01:44

I aften får borgerne i Brande chancen for at få indsigt i Bestsellers planer om at bygge et 320 meter højt højhus

Luk video

Ikke bare et hovedkontor

Bestsellers planer inkluderer en shoppinggade og en stor del nye butikker.

Læs også Borgmester: 320 meter høj bygning bliver et stort aktiv

- Vi har gennem de seneste fem-seks år vidst, at vi havde brug for en udvidelse. Vi har været bevidste om, at vi ikke ønskede en udvidelse, som var rene kontorer. Vi har haft en ambition at få liv trukket ind til vores hovedkontor, siger Anders Krogh Vogdrup og tilføjer:

- Det vi har på tegnebrættet lige nu er en handelsgade på cirka 400 meter, hvor der er butikker, kombineret med kontor og hotelfaciliteter og meget andet. Det indeholder 50.000 kvadratmeter i et tårn og 50.000 kvadratmeter i en by.

På nuværende tidspunkt er Bestsellers planer, at der skal være i alt 15.000 kvadratmeter butikker i området.

Anders Krogh Vogdrup forklarer de mange mennesker om byggeriet. Foto: Sara Refsgaard Jensen, TV MIDTVEST