Vognmand: Højere hastighed for lastbiler

En vognmand fra Struer foreslår at hæve hastighedsbegrænsningen for lastbiler, så de må køre 80 i stedet for 70 på landevejen. Socialdemokraterne er ikke afvisende (opdateret).

150710LastbilHastighed.jpg

Bjarke Vestergaard er vognmand i Struer. Og han er træt af, at lastbiler kun må køre 70 km/t. Især efter de nye fotovognes indtog tidligere på året.

- Det betyder jo, at bøderne er begyndt at vælte ind ad døren. Inden for de seneste 3-4 måneder har jeg fået ti à 1.500 kroner stykket, fortæller han.

Og den lavere hastighed skaber samtidig utålmodighed blandt billisterne, mener han. Derfor vil han gerne have, at lastbiler må køre 80 km/t på landevejsstrækninger, hvor de lige nu maksimalt må køre 70 km/t.

- Der er så mange hasarderede overhalinger, og det gør jo, at chaufførerne sidder med nerverne ude på tøjet, og det er jo ikke sjovt, siger kørselsleder Kim Breinbjerg.

Socialdemokraterne: Trafiksikkerhed er alfa og omega

Forslaget skræmmer ikke den socialdemokratiske transportordfører.

- Hvis det viser sig, at vi kan ændre det her uden, at det er negativt for trafiksikkerheden, eller at det derimod kan skabe en mere ensartethed i trafikken, skal vi jo gøre det. Men trafiksikkerhed betyder rigtig meget for Socialdemokraterne, forklarer Rasmus Prehn (S).

Hvad mener du? Deltag i debatten på Facebook ved at trykke her.

2:10
En vognmanden fra Struer er træt af at betale fartbøder for chauffører, der følger trafikken