Vild underskrift lander hos Blue Fox

Herning Blue Fox har fået fat på en erfaren canadisk NHL-spiller, der skal være med til at løfte holdet i den kommende sæson. (Foto: Herning Blue Fox)

Med intet mindre end 606 NHL- og 345 AHL-kampe har Herning Blue Fox scoret en markant underskrift med en canadisk ishockeyspiller. Det skriver klubben på sin hjemmeside.

36-årige Jerred Smithson fortsætter karrieren uden for den nordamerikanske grænse. Cheftræner Mario Simioni er ikke sen til at kalde det et lille magisk øjeblik.

- Det er klart den vildeste signing i denne sæson, og sjældent har man set nogen i ligaen med så mange kampe på bagen i verdens bedste liga blandt verdens bedste spillere. Samtidig er det også fantastisk for ligaen at kunne tiltrække sådan et navn. Det vil uden tvivl blive spændende at følge ham i de mange kommende kampe, siger cheftræner, Mario Simioni, til Herning Blue Fox's hjemmeside.

Jerred Smithson kommer med en massiv erfaring til holdet og skal kunne gå forrest igennem den kommende sæson. Den rolle passer den nye spiller fint og falder godt i tråd med hans tidligere roller på diverse stjernespækkede hold. Her har han nemlig ikke blot set til fra de lavere kæder. Han har også været en del af powerplay-setuppet og specialsituationerne generelt, hvor han gennem sin spillestil har haft en for danskerne genkendelig rolle.

- Jerred Smithson er en supersolid tovejs-spiller, som spiller et direkte og disciplineret spil overfor modstanderne. Han har nogle rigtig flotte statistikker, og på trods af sin størrelse på 191 cm og 95 kilo får han ganske få udvisningsminutter, siger cheftræner Simioni og sammenligner.

- I Herning kender man typen, da Frans Nielsen også spiller den samme type spil med solidt tovejs-arbejde. Han spiller også meget rent, effektivt og virkelig flot hockey. Smithson kommer til at bibringe holdet ekstremt meget til træning, kamp og generelt i alle sæsonens mange facetter", siger en yderst tilfreds cheftræner.

Hos Herning Blue Fox glæder også administrationen sig til at se, hvad en spiller som Smithson kan føre med sig.

- Når en spiller i den kaliber lander hos Blue Fox, så vil der uden tvivl også komme nogle nye tilskuere til kampene, som vil ud og se giraffen. Det er en positiv effekt, som, vi håber, vil sprede sig som ringe i vandet, ikke kun ift. tilskuere, men også sponsorer, merchandise og ikke mindst hvad han også kan tilføre ligaen, siger Blue Fox-direktør, Torben Skovsgaard, om sin nye spiller.

Jerred Smithson har spillet NHL i Los Angeles Kings, Nashville Predators, Florida Panthers, Edmonton Oilers og senest Toronto Maple Leaps. I sidste sæson spillede han imidlertid slet ikke.