Vil sagsøge Viborg Fjernvarme

Erstatningsforeningen Fjernvarmesagen søger om fri proces, så de kan anlægge erstatningssag mod den tidligere ledelse af Viborg Fjernvarme.

170614Kvols.jpg

Erstatningsforeningen Fjernvarmesagen mener, at det var Viborg Fjernvarme, der påførte varmeforbrugerne et stort tab med det fejlslagne geotermiprojekt i Kvols. Derfor har man nu søgt om fri proces, så man kan anlægge erstatningssag.

- Vi vil nu tage skridt til at der bliver anlagt en sag mod Viborg Fjernvarmes daværende ledelse som et gruppesøgsmål og i den forbindelse ansøge om fri proces. Undervejs i sagen vil det blive vurderet, om andre relevante ansvarlige skal inddrages i sagen, siger erstatningsforeningens formand Ole Jespersen.

Vil undgå udgifter

Skandaleprojektet i Kvols blev lukket ned i 2012, og regningen endte på 165 millioner kroner. En del af det beløb, skal nu betales af fjernvarmeforbrugerne.

- Da ingen på nuværende tidspunkt kender den endelige størrelse på regningen til forbrugerne, kan vi ikke sætte beløb på vort erstatningskrav, så foreløbig bliver der tale om et såkaldt anerkendelsessøgsmål om, at fjernvarmeforbrugerne skal friholdes for tab i form af forhøjede fjernvarmepriser, siger Ole Jespersen.