Viborg Kommer i fint selskab

Viborg Kommune bliver en del af Xarxa netværket, der arbejder med udveksling af elever fra tekniske og merkantile uddannelser.

Mercantec.jpg

Som den første danske kommune er Viborg nu kommet i selskab med mere end 20 europæiske byer i Xarxa-netværket, som er et netværk mellem byer med tilhørende erhvervsskoler og erhvervskontorer. Netværket blev etableret i 1999 mellem Barcelona og Lyon og omfatter i dag mere end 20 europæiske byer, bl.a. Madrid, München, Rom og Berlin. .

- Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes for Viborg Kommune at blive optaget i det internationale Xarxa- netværk som den første danske by nogensinde. Jeg er overbevist om, at det vil være til stor glæde for vores uddannelsesinstitutioner og for vores erhvervsliv i Viborg Kommune, siger næstformanden i Udvalget for Uddannelse, Handel og Innovation, Mette Nielsen.

- På Mercantec har vi allerede i dag en hel del udveksling af elever med andre europæiske lande. Xarxa- netværket kan og vil blive brugt til at skabe yderligere muligheder for vores studerende for kortere og længere praktikophold i udlandet. Netværket giver os direkte adgang til en række byer, som både har erfaring med og er interesseret i udveksling, siger Uddannelsesleder Torben Palle Nielsen fra Mercantec.

Som et første konkret resultat af optagelsen i netværket er Mercantec og Viborg senere i marts vært for en erhvervs- og uddannelsesdelegation fra Barcelona.