Viborg Kommer i fint selskab

Viborg Kommune bliver en del af Xarxa netværket, der arbejder med udveksling af elever fra tekniske og merkantile uddannelser.

Som den første danske kommune er Viborg nu kommet i selskab med mere end 20 europæiske byer i Xarxa-netværket, som er et netværk mellem byer med tilhørende erhvervsskoler og erhvervskontorer. Netværket blev etableret i 1999 mellem Barcelona og Lyon og omfatter i dag mere end 20 europæiske byer, bl.a. Madrid, München, Rom og Berlin. .

- Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes for Viborg Kommune at blive optaget i det internationale Xarxa- netværk som den første danske by nogensinde. Jeg er overbevist om, at det vil være til stor glæde for vores uddannelsesinstitutioner og for vores erhvervsliv i Viborg Kommune, siger næstformanden i Udvalget for Uddannelse, Handel og Innovation, Mette Nielsen.

- På Mercantec har vi allerede i dag en hel del udveksling af elever med andre europæiske lande. Xarxa- netværket kan og vil blive brugt til at skabe yderligere muligheder for vores studerende for kortere og længere praktikophold i udlandet. Netværket giver os direkte adgang til en række byer, som både har erfaring med og er interesseret i udveksling, siger Uddannelsesleder Torben Palle Nielsen fra Mercantec.

Som et første konkret resultat af optagelsen i netværket er Mercantec og Viborg senere i marts vært for en erhvervs- og uddannelsesdelegation fra Barcelona.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.