Viborg får sin første kvindelige statsadvokat

56-årige Kirsten Dyrman bliver fra 1. september ny statsadvokat i domkirkebyen.

Kirsten Dyrman kommer fra en stilling som direktør for Den Uafhængige Politiklagemyndighed. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Statsadvokaturen i Viborg får for første gang en kvindelig chef.

Justitsministeren har indstillet til dronningen, at 56-årige Kirsten Dyrman bliver ny statsadvokat i domkirkebyen. Stillingen har været ledig, siden Jan Reckendorff i juli blev rigsadvokat og dermed chef for hele anklagemyndigheden.

Læs også Viborgensisk statsadvokat bliver rigsadvokat

- Nogle gange opstår der muligheder, som bare er for svære at sige nej til. Sådan en mulighed er stillingen som chef for Statsadvokaten i Viborg, siger Kirsten Dyrman i en pressemeddelelse.

Den nye statsadvokat kommer fra en stilling som direktør for Den Uafhængige Politiklagemyndighed - en instans der står for efterforskningen i straffesager mod politifolk og behandler og træffer afgørelser i klager over politiet.

- Det har været fantastisk spændende at være med til at bygge Den Uafhængige Politiklagemyndighed op fra bunden med alt fra indkøbet af den første kaffekop til ansættelse af personale. Her har jeg haft syv rigtigt gode år, hvor jeg har fulgt anklagemyndigheden fra sidelinjen, og jeg er sikker på, at jeg nu kommer ind og kan bidrage med nye perspektiver, siger hun.

Tidligere var der seks statsadvokaturer. I dag er der kun to - i Viborg og København. Statsadvokaten i Viborg dækker Jylland og Fyn.

Kirsten Dyrman begynder i jobbet den 1. september.

Kort om Kirsten Dyrman

Cand. Jur., Aarhus Universitet, 1986
2011- Direktør for Den Uafhængige Politiklagemyndighed
2009 Konstitueret statsadvokat for Nord- og Østjylland
1998 Vicestatsadvokat i Aalborg
1995 Politiassessor af 1. grad hos politimesteren i Aalborg
1991 Statsadvokatfuldmægtig ved statsadvokaten i Aalborg
1990 Politifuldmægtig med delt tjeneste mellem Hjørring og Frederikshavn
1988 Politifuldmægtig ved politimesteren i Hvidovre  
1986 Politifuldmægtig ved politimesteren i Hjørring

Kilde: Anklagemyndigheden.