Viborg-direktør: Vi har stadig en aktiv fankultur

Man kan sagtens være fan uden at være med i en fanklub, siger Morten Jensen.

Viborg FF, Scanpix
Foto: Henning Bagger/Scanpix

Det er langt fra udtryk for manglende lokal opbakning, når fanklubber som The Gride Pride, der støtter fodboldklubben Viborg FF, mister medlemmer.

Sådan lyder budskabet fra direktøren i Viborg FF, Morten Jensen.

- Du kan sagtens være fan af en klub uden at være med i en fanklub. Det har også flyttet sig med tiden, så det nu er vigtigere at være fan end at være medlem af en bestemt forening. Vi vil gerne være tæt på alle vores fans og hjælpe med eksempelvis fordele på billetter og tilskud til aktiviteter, siger VFF-direktøren.

TV MIDTVEST fortalte tirsdag, hvordan flere fodbold-fanklubber oplever en kraftig medlemstilbagegang. The Green Pride i Viborg havde efter pokaltriumfen i 2000 over 700 medlemmer. Nu er der 40-50 tilbage.

Morten Jensen peger dog på, at der stadig er en aktiv fankultur i byen. Nogle af klubbens fans er organiseret i Shamrock Ultras eller Grøn Fight. Og så er der også de mange, der støtter klubben uden at være en del af en bestemt gruppering.

- For os er opbakning fra fans med til at give lidenskab, stemning og support til, at spillerne også kan præstere på banen. Så det er naturligvis et fokuspunkt for os, siger Morten Jensen.

Klubberne overtager busture

Et generelt problem for fangrupperne er, at klubberne selv har overtaget opgaven med at arrangere busture til kampene på udebane. I sidste uge lukkede Randers FC Support, og her var en af forklaringerne, at klubben ødelagde foreningens mulighed for at tjene penge, når en af kerneopgaverne blev taget fra dem.

Sådan er det ikke i Viborg. Her samarbejder Viborg FF med The Green Pride om at arrangere bus til udebaneture, og selv om det tidligere var en opgave for fanklubben, frygter Morten Jensen ikke, at man ødelægger noget for fansene.

- Nej, det tror jeg ikke. Hvis de selv vil afsted i en bus, men kun har 12 tilmeldte, giver det jo mening, at vi byder dem ind i vores bus. Det har stor betydning at komme så mange folk afsted som muligt, siger han.