Vestjysk Bank: Bestyrelsesfmd. går pga. sygdom

Vestjysk Bank skal have ny bestyrelsesformand. Den nuværende formand, Carsten Andersen, forlader posten på grund af sygdom.

CarstenAndersen_0.jpg

Carsten Andersen har siddet som formand for bestyrelsen i Vestjysk Bank siden 1. april 2012. Men nu er det slut. I en pressemeddelelse forklarer banken, at bestyrelsesformanden grundet sygdom trækker sig fra posten.

 - Det er med stor beklagelse, at vi har måttet tage formandens situation til efterretning. Carsten Andersens kompetencer og entusiasme har i hans korte formandsperiode været til særdeles stor gavn for banken, fortæller bankens direktør, Vagn Thorsager.

Arkitekt bag fusion

Den afgående bestyrelsesformand var ifølge bankdirektøren arkitekten bag fusionen mellem Vestjysk Bank og Aarhus Lokalbank i foråret 2012. Inden han trådte til som bestyrelsesformand i fusionsbanken var han bestyrelsesformand i Aarhus Lokalbank, hvor Vagn Thorsager var direktør.

 - Situationen krævede et omfattende og meget spændende samarbejde for at manøvrere Aarhus-banken gennem krisen og senere skabe en løsningsmodel, der kunne bringe både Aarhus Lokalbank og Vestjysk Bank videre gennem en fusion og ved hjælp af en omfattende kapitalplan. Rent professionelt er Carsten Andersen en ildsjæl, der arbejder 100% målrettet med de opgaver, han påtager sig, fortæller Vagn Thorsager.

Ny formand næsten på plads

Bankens bestyrelse har allerede peget på deres bud til Carsten Andersens afløser. Bestyrelsen har nomineret Steen Hemmingsen til posten som bestyrelsesformand. En nominering, Steen Hemmingsen har modtaget. Det endelige valg af ny bestyrelsesformand vil blive foretaget på en ekstraordinær generalforsamling, som vil blive annonceret i den nærmeste fremtid.