Venstre splittet om sammenlægning

Venstre i Holstebro er splittet om, hvorvidt en kommunesammenlægning med Struer er en god idé.

I går meddelte byrådsgruppen i Holstebro, at den siger nej og ikke vil have nogen folkeafstemning om fusionen. Men idag går tre tidligere Venstre-borgmestre imod partifællerne i det lokale dagblad.

- Det handler ikke om penge. Det handler om, at vi som landsdel vil stå stærkere, hvis vi holder sammen og er sammen. Det handler om at hjælpe hinanden, siger Arne Lægaard (V), tidligere borgmester i Holstebro Kommune både før og efter sammenlægningen med Vinderup og Ulfborg-Vemb.

Holger Hedegaard, tidligere borgmester i netop Vinderup, og tidligere borgmester i Ulfborg-Vemb Niels Kristian Jensen bakker Arne Lægaard op. De er også begge for en sammenlægning af Struer og Holstebro Kommuner.

- På mange områder arbejder vi jo allerede sammen. Og selv om en kommunesammenlægning ikke er uproblematisk, så mener jeg, at det vil være en gevinst for begge parter. Jeg arbejdede i sin tid for, at man skulle lægge alle de daværende syv kommuner sammen (De tre, der blev til Holstebro, de to, der blev til Struer og de to, der blev i Lemvig, red.). Sådan skulle det ikke være, men det ville i mine øjne stadig være den bedste løsning, siger Holger Hedegaard til Dagbladet Holstebro-Struer.

-Man kan sikkert godt finde nogle, der mener, at det var bedre, da Ulfborg-Vemb var en kommune for sig selv. Jeg mener til gengæld, at der er ting, som man kan løfte nu, som man ikke kunne tidligere. I mine øjne vil vi komme til at stå stærkere i hele området ved at være sammen i en stor kommune, siger Niels Kristian Jensen til dagbladet.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.