Usædvanligt syn: Hvidt dådyr fotograferet i Thy

Seks hjorte kom marcherende på hovedvejen. En af dem var hvid.

Overvågningskameraet hos Ydby Autoværksted i Sydthy fangede natten til fredag et noget usædvanligt syn.

Værkstedet ligger ud til hovedvej 11, og kameraet forevigede en hvid hjort - formentlig et dådyr - der spadserede på vejen sammen med fem artsfæller. Og værkstedets ejer Kurt Larsen så også selv optoget.

- Jeg så dem første gang omkring midnat, og ved tretiden så jeg dem gå den anden vej. De gik lige stille på midterstriben, og da jeg åbnede døren for at kigge ud, vendte den hvide sig om og kiggede efter mig. Den skulle lige se, hvad der skete og blev slet ikke bange. Det var en meget speciel oplevelse, siger han.

Den hvide hjort har tilsyneladende opholdt sig i Sydthy i længere tid. Kurt Larsen fortæller, at han tidligere har set den i nærheden af sin ejendom og ved Doverodde. Men det er første gang, han har fanget den på kamera.

- Det er et stykke tid siden, jeg så den sidste gang, så jeg var ved at tro, at den var gået til. Nu håber jeg, at den kan få lov til at være i fred. Den er så særpræget, at det ville være synd, hvis der skulle ske den noget, siger han.

TV MIDTVEST har vist billedet til vildkonsulent Jens Henrik Jakobsen fra Naturstyrelsen Vestjylland. Han forklarer, at man af og til ser hvide hjorte i naturen - specielt blandt dådyr.

- Det er selvfølgelig svært at afgøre ud fra billedet, men umiddelbart tror jeg ikke, at det er en albino. Det ligger i generne, at der sommetider går koks i farverne på dem. Sidste år var der også en hvid kronkalv på Vind Hede, og det er bestemt ikke særlig praktisk i naturen. Hvide dyr er meget udsatte, siger han.