Meldt til Sundhedsstyrelsen: Usædvanlig læge-annonce deler vandene i Lemvig

De praktiserende lægers organisation har indberettet annoncen, der var i Lemvig Folkeblad, til Sundhedstyrelsen.

Niels Riewerts Nielsen er sundhedsfaglig direktør i Nordic Medicare.
Niels Riewerts Nielsen er sundhedsfaglig direktør i Nordic Medicare.
Foto: Kristian Andersen, TV MIDTVEST

En lægeklinik har fået mere omtale, end lægeklinikker normalt gør. Årsagen skal findes i en annonce, som lægeklinikken Nordic Medicare har fået sat i Lemvig Folkeblad.

Her skriver lægeklinikken blandt andet, at man skal skynde sig at skifte til Nordic Medicares klinikker for at få det bedste sundhedstilbud.

Men det mener PLO, de praktiserende lægers organisation, er i strid med reklamereglerne for sundhedsydelser. Derfor har de meldt Nordic Medicare til Sundhedsstyrelsen.

- Problemet er, at Nordic Medicare i den annonce går ind og siger, at de har et meget bedre tilbud. Og det er slet og ret ikke lovligt, fordi det gør borgerne utrygge. Borgerne skal møde det samme, gode tilbud over alt, siger Lise Høyer. der er formand for PLO i Region Midtjylland.

Men den sundhedsfaglige direktør i Nordic Medicare, Niels Riewerts Nielsen, mener slet ikke, at der er tale om reklame for hans lægeklinikker.

- Det er ikke tænkt som reklame. Det er tænkt som information til borgerne, siger han, hvorefter han forklarer, hvorfor han ikke kan forstå, at annoncen kan tolkes som en reklame.

- Så havde den været omme bag i avisen sammen med alle de andre reklamer.

Det er denne annonce, som PLO har meldt til Sundhedsstyrelsen.
Det er denne annonce, som PLO har meldt til Sundhedsstyrelsen.
Foto: Kristian Andersen, TV MIDTVEST

"Tilbyder bedre sundhedstilbud"

Annoncen, som kan ses herover, slår sig blandt andet på et ”stærkt forbedret sundhedstilbud”, udvidede åbningstider og mulighed for videokonsultation.

Især den første del med det stærkt forbedrede sundhedstilbud slår PLO stærkt ned mod som usædvanligt, men her mener Niels Riewerts Nielsen, at det er helt på sin plads.

- Jo, men det er også usædvanligt at tilbyde bedre sundhedstilbud end alle mulige andre, siger han.

Ydermere mener han, at de udvidede åbningstider med mulighed for både video- og telefonkonsultation tilgodeser mange borgere.

- En travl småbørnsfamilie med begge børn på arbejdsmarkedet vil gerne have foretaget de her ting i ydertidspunkterne, hvor den ene part er hjemme til at passe børn og så videre. Så ja, det tror jeg, at vi skal vænne os til, siger han.

Delte meninger blandt borgere

Nordic Medicare har drevet lægeklinik i Lemvig siden 2015. Fra 1. september begynder deres nye, treårige kontrakt med Region Midtjylland, og derfor skal mange borgere til at vælge læge.

Annoncen i Lemvig Folkeblad giver dog delte meninger om, hvordan der skal vælges læge.

- Så vil jeg hellere til en vagtlæge. Det er overhovedet ikke noget, der kunne få mig til at skifte, siger Theresa Springham.

Der findes dog også borgere, der ser det som helt i orden med annoncen.

- Det synes jeg da er helt fint. De har lov til at reklamere. Det er firma for sig. Så det kan jeg ikke se noget forkert i, Birte Rom.

Brev til Sundhedsstyrelsen

PLO har på baggrund af annoncen i Lemvig Folkeblad meldt Nordic Medicare til Sundhedsstyrelsen.

I et brev fra PLO til Sundhedsstyrelsen skriver PLO, at de opfordrer til, at Nordic Medicare i fremtiden skal reklamere mere sagligt for sundhedstilbud, ligesom Region Midtjylland opfordres til at vise større opmærksomhed omkring Nordic Medicares kommunikation til borgere.

2:26
Ifølge De Praktiserende Lægers Organisation Lægeklinikken bryder Nordic Medicare loven med en annonce i Lemvig Folkeblad.