Opdateret: Tyvetogt udviklede sig til vild biljagt

Tre unge mænd forsøgte at køre fra politiet med 170 kilometer i timen.

Politi.dk vaebenskjold.jpg

Politiet kom på noget af en prøve, da de ville anholde tre unge mænd, der havde stjålet værktøj fra Tømmergården i Vildbjerg.

- En af vores patruljer ser en bil, der kører med tildækkede nummerplader. Vi kører efter den for at finde ud af, hvad det er, men de vil ikke standse. De ender med at køre fra politiet med op mod 170 km/t, siger vagthavende ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch.

Vi kan ikke følge med den. Det går simpelthen for vildt.

Politijagten fortsatte i et stykke tid rundt i et midt- og vestjyske, inden politiet mistede kontakten til bilen omkring Ørnhøj.

- Vi kan ikke følge med den. Det går simpelthen for vildt. Vi skal jo tage hensyn til biler og andre omkring, fortæller Jens Claumarch.

Køre galt og tog en taxa

Da politiet havde mistet kontakten til bilen, fik de et alarmopkald om en bil, der var kørt galt i Ørnhøj.

- Det var ikke noget alvorligt. Et vidne havde set de tre løbe væk derfra mod Grønshøj, fortæller vagtchefen.

Mens politiet ledte efter de tre mænd, kom der en taxa forbi. Chaufføren fortalte, at han var blevet hyret til en adresse i Grønshøj.

- Vi følger efter taxaen, og der står der så tre unge mænd klar til at komme med taxaen. De passer på signalementet, siger Jens Claumarch.

Bilen, som de unge mænd var kørt i, viste sig at være fuld af værktøj fra Tømmergården i Vildbjerg. De blev anholdt, og sidder nu alle tre til sagsbehandling. Nu skal politiet vurdere, om de skal fremstilles i grundlovsforhør.  

Mændene er henholdsvis 21, 20 og 18, og er fra Tim, Hammerum og Herning. 

Opdateret

Politiet vurderede, at den 20 og 21 årige ikke skulle fremstilles, men at den 18 årige skulle. Han fik en straksdom på tre måneders fængsel.