Tican går efter økologien

Der kommer til at ske store ændringer på Tican-slagteriet i Thisted. Den nye ejer, Clemens Tönnies vil nemlig kaste sig over det økologiske marked.

Tican.jpg

Der er afsat 100 millioner kroner til nye investering på slagteriet Tican i Thisted, og nogle af  pengene skal bruges på at komme ind på det økologiske marked.

- Vi vil lægge vægt på at fremskynde økologi. Der er stor efterspørgsel, og vi vil gerne ind på det marked,« lød det. Vores store konkurrent , Danish Crown, har en stor andel af markedet, og vi vil ikke kunne angribe deres markedsposition. Men vi vil måske kunne klare at hæve vores markedsandel til 25 procent, siger Clemens Tönnies til Landbrugsavisen.

Også produktionen får et løft, og nogle af de mange millioner skal bruges på at speede produktionen op. Planen er, at der skal ske en omlægning, så arbejdet med udbeningen går fra 900 i timen til 1.100 svin.

Tican inspirerer Tönnies
Allerede efter det første besøg i Thisted, var Clemens Tönnies inspireret af Tican-slagteriet og klar på at gøre det en endnu bedre virksomhed.

- Vi så med det samme, hvad vi kan forandre, og på tilbagevejen talte vi om, hvad vi ville ændre og hvordan, siger Clemens Tönnies til Landbrugsavisen.

Topchefen understreger overfor avisen, at han er opsat på at det jyske slagteri skal ændres til Tönnies-standard, men at han også har øje for, hvad han i forvejen kan blive inspireret af af Tican-slagteriet.