Ti dage til åbning af Messemotorvejen: Sådan skal det fejres

Den 28. maj indvier Transport- Bygnings – og Boligminister Ole Birk Olesen officielt Messemotorvejn, som går fra Snejbjerg til Sinding.

Oversigt for motorvej Herning/Holsetbro
Foto: Vejdirektoratet

Om ti dage kan midt- og vestjyderne glæde sig til at tage en ny motorvej i brug. Den 28. maj åbner messemotorvejen, og åbningen kommer til at stå i sundshedens tegn, oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse. 

Åbningsdagen kommer til at starte med motionsaktiviteter på asfalten arrangeret af fem lokale foreninger under Herning Idrætsråd. 

Deltagerne kan både løbe, cykle og rulle på to forskellige distancer: 5 og 10 kilometer. 

- Vi er meget glade for at kunne aflevere 10 kilometer ny motorvej vest om Herning. Jeg er sikker på, at trafikanterne bliver glade for vejen og den bedre plads. Fra Messemotorvejen bliver der jo forbindelse til det kommende regionshospital i Gødstrup, så vi syntes, det var en god idé at lade motionsaktiviteter på selve motorvejen indgå som en del af fejringen den 28. maj. Jeg håber, at mange borgere har lyst til at komme og deltage og fejre åbningen sammen med os, siger Vejdirektoratets projektleder for den sydlige del af Holstebromotorvejen, John Kjærsgaard.

Efter folk har løbet, cyklet og rullet færdig, vil der være taler ved Herning og Holstebros borgmestre Lars Krarup og H.C. Østerby, regionsrådsformand Bent Hansen og Transport- Bygnings – og Boligminister Ole Birk Olesen. Ministeren vil også klippe snoren over og dermed officielt indvie motorvejen. Den nye motorvejsstrækning kommer til at strække sig fra Snejbjerg til Sinding.