Thisted på ghettoliste - igen

Thisted er nu igen kommet på listen over Danmarks ghettoområder.

Der er nu 40 ghettoområder i Danmark.

Og efter at boligkvarter Havrevej i Thisted blev taget af ghettolisten i 2012, er boligområdet nu igen at finde på listen.

Se listen over de 40 ghettoområder HER:

Nye kriterier

Der er kommet ni nye udsatte boligområder på listen, så den nu i alt inkluderer 40 boligområder.

- Vi må være ærlige og sige, at der er store udfordringer i en del af vores store boligområder, men jeg er glad for, at vi sammen med De Konservative og Liberal Alliance har fundet en model, hvor vi ikke bruger fem år gamle tal til at udpege problemerne, siger minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S) i en pressemeddelelse fra ministeriet og fortsætter:

- Vi kommer nu tættere på virkeligheden og med 2-årige gennemsnit sørger vi også for, at boligområderne og kommunerne hurtigt kan se effekten af en aktiv indsats.

Ministeren peger dermed på, at regeringen før sommerferien lavede en ny boligaftale med de Konservative og Liberal Alliance, hvor der blandt andet er nye kriterier for, hvornår et boligområde er at betragte som ghetto.

De nye kriterier er blandt andet indkomst og uddannelsesniveau.

Den første officielle liste med de nye kriterier bliver offentliggjort til februar 2014. Med den nye liste vil der være 33 ghettoområder mod de nuværende 40.

Se et indslag fra dengang Havrevej blev slettet fra ghettolisten i oktober 2012:

01:51 Luk video