To mænd varetægtsfængslet: Taget med knive, amfetamin og slagvåben

To mænd på henholdsvis 30 og 52 år varetægtsfængsles i fire uger. De sigtes for forsøg på indbrud, våbenbesiddelse og overtrædelse af færdselsloven.

De to mænd blev standset, hvorefter betjente fandt koben, natkikkert, narkotika og våben i bilen (arkivfoto).
De to mænd blev standset, hvorefter betjente fandt koben, natkikkert, narkotika og våben i bilen (arkivfoto).
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

To mænd er tirsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger efter et grundlovsforhør i Retten i Herning. De sigtes blandt andet for forsøg på indbrud.

Det oplyser anklager Flemming Hother fra Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Sigtelsen for forsøg på indbrud kommer, fordi de to mænd mandag aften ved 23-tiden blev standset i en bil på Gullestrupvej i Herning. Her fandt betjente fem koben og en natkikkert.

- Nu skal det afklares, om der har været indbrudssteder. Det er der ikke noget, der tyder på, men der kan være overset noget, siger anklager Flemming Hother.

Fanget med narkotika og våben i bilen

I bilen hos de to mænd - en 30-årig mand fra Bogense og en 52-årig mand fra Troldhede – blev der fundet flere genstande end de fem koben og natkikkerten.

Betjentene kunne også beslaglægge 50 gram amfetamin, to knive og et slagvåben i form af en Totenschläger. Derfor sigtes de to mænd yderligere.

- Foruden forsøg på indbrud sigtes de to mænd også for våbenbesiddelse, siger Flemming Hother.

Føreren af bilen sigtes også for overtrædelse af færdselsloven, fordi han kørte uden kørekort og ligeledes var påvirket af narkotika.

Telefoner skal ransages

Anklager Flemming Hother håber på at få sagen afsluttet hurtigt, men et enkelt aspekt kan få det til at trække ud.

- Sagen skal afgøres relativt hurtigt, men der er nogle telefoner, der skal ransages, og det kan jo tage lidt tid, siger han.