Strammer sikkerheden i drabssag

Politiet kalder det dybt bekymrende, at det lykkedes drabssigtet at slippe ud af retten.

Midt- og Vestjyllands Politi vil nu - endnu engang - stramme sikkerheden omkring den 28-årige somaliske mand, der er sigtet for drabet på socialrådgiver Birthe Christiansen i Holstebro.

Vicepolitiinspektør Michael Kjeldgaard kalder det for dybt bekymrende, at det onsdag lykkedes den 28-årige stikke af fra politiet, da han blev fremstillet i retten i Holstebro.

- Vi har i Danmark heldigvis ikke tradition for at baste og binde folk i retssalene. Men vi er nødt til igen at se på sikkerheden, siger Michael Kjeldgaard.

Betegnes som utroligt farlig

Den 28-årige var tirsdag kun på fri fod i ganske få sekunder - de betjente, der var sat til at passe på ham, fik ham overmandet, da han snublede under for retsbygningen.

Han har tidligere været på flugt, da det i forbindelse med en mentalundersøgelse lykkedes ham at stikke af fra det psykiatriske hospital i Aalborg. Han havde en stor kniv på sig, da han senere blev anholdt, og anklageren i sagen, politiadvokat Mette Møller, har tidligere i retten betegnet den 28-årige som en "utroligt farlig mand".