Redningsaktion på Mors: 76-årig faldt overbord under sejltur

En tur på vandet lørdag eftermiddag fik pludselig en dramatisk afslutning for et ældre ægtepar.

Foto: Scanpix / Henning Bagger

En 76-årig mand fra Struer-området faldt lørdag eftermiddag overbord fra en båd under en sejltur i Kås Bredning ved Sillerslev på Mors. 

Det var mandens kone, der også var med på vandet, der slog alarm.

- Hans hustru forklarer, at han står ved skibets stævn ved spileren, og her får han overbalance og falder i vandet. Han har en selvoppustelig redningsvest på, som aktiveres ved kontakt med saltvand, forklarer politiets vagtchef, Allan Riis. 

På tidspunktet for uheldet sejlede skibet fremad, så mandens hustru skyndte sig at smide to såkaldte fendere ud til manden, som han kunne holde fast i. 

Herefter ringede hun 112, og både lægehelikopter, redningshelikopter, redningsbåde og politi blev kaldt til stedet. Efter en redningsaktion på omkring en halv time lykkedes det at få reddet manden, der er en meget erfaren sejler, op af vandet. 

- Det er lægehelikopteren, der får øje på ham, og det er så redningshelikopteren, der bjærger ham, forklarer vagtchefen.

Manden var i live og kontaktbar, da han kom ombord i helikopteren, der fløj ham til tjek på Aalborg Sygehus. Lørdag aften fortæller vagtchef Allan Riis, at manden har det godt.