Stak mand ned på dansebar: Nu er tre mænd tiltalt for drabsforsøg

​Knivoverfaldet fandt sted på et diskotek i Herning i marts.

Sådan så det ud ude foran dansebaren i Herning formiddagen efter det voldsomme knivoverfald. Foto: Richard Gaarn Svendsen TV MIDTVEST

Midt- og Vestjyllands Politi har nu rejst tiltale mod tre mænd i alderen 27-32 år efter et knivstikkeri på diskoteket Dansebar & Einstein i Herning i foråret.

Læs også Venner til knivoffer: Han er vågen igen

Her stak de en 21-årig mand ned, som efterfølgende blev indlagt og lå i koma på sygehuset i Herning. Den 21-årige overlevede overfaldet, men nu vurderer politiet altså, at der var tale om et drabsforsøg.

Episoden udspillede sig ved midnatstid den 10. marts, hvor der i forbindelse med knivstikkeriet opstod tumult på diskoteket. Ifølge politiet blev flere stukket med kniv, slået med knytnæve eller sparket, men det var altså den 21-årige som blev hårdest ramt.

Derfor er de tre mænd også tiltalt for grov vold og vold. Oveni er de formodede gerningsmænd tiltalt for at have været i besiddelse af en kniv under særligt skærpende omstændigheder. En af mændene er også tiltalt for at true en dørmand på livet.

Flygtede fra gerningsstedet

De tre mænd flygtede fra diskoteket i Herning, men de blev alle anhold i løbet af få timer i de sene nattetimer på aftenen, hvor knivstikkeriet fandt sted.

To af gerningsmændene blev anholdt i Slagelse, mens den tredje mand blev tilbageholdt i Vejle. I forbindelse med anholdelserne fortalte politiet i foråret, at det var ’godt politiarbejde’, som ledte til de hurtige anholdelser.

Sagen bliver ført som en nævningesag, hvilket betyder at anklagemyndigheden vil kræve mindst fire års fængsel.

De tiltalte nægter sig skyldige.

 

02:24

Her kan du se vores indslag om knivoverfaldet fra den 11. marts. Blandt andet måtte en bekymret far hente sin datter fra diskoteket, der blev lukket efter tumulten.

Luk video

Læs også Mand ligger i koma efter knivstik på diskotek

Læs også Martin hentede datter efter knivstikkeri på diskotek: - Det var ubehageligt