Spænding om kommunefusion

Meget tyder på, det kan blive svært at finde flertal for en fusion med Struer Kommune, når byrådet i Holstebro tirsdag aften tager stilling.

Tirsdag aften tager byrådet i Holstebro stilling til, om politikerne ønsker en fusion med Struer Kommune.

Men ideen kan blive lagt ned, før den får ben at gå på. Det ser nemlig mere end svært ud med et politisk flertal. Byrådsmedlem Karsten Filsø, SF, mener, man skal bevare de to kommuner, som det er nu.

- Jeg stemmer for, vi skal beholde Holstebro som selvstændig kommune. Demokratisk set fjerner vi os fra borgerne ved at lave for store enheder. Det har en stor værdi, at vi kan gøre tingene på forskellige måder. Det har også en stor værdi, at borgerne er tættere på politikerne, som det er nu, siger Karsten Filsø, som til gengæld vurderer, at byrådet vil arbejde for et tættere samarbejde med Struer.

Andre byrådspolitikere vil ikke officielt melde ud, hvad de stemmer tirsdag aften. Men uden for citat tegner der sig ifølge Dagbladet Holstebro et billede af, at det bliver svært at opnå et flertal i byrådet i Holstebro for en sammenlægning med Struer Kommune.

Holstebro Kommune træffer en beslutning på byrådsmødet tirsdag aften, mens Struer beslutter sig på deres møde torsdag i forbindelse med kommunens budgetseminar.

Hvis det bliver et positivt flertal, og hvis byrådet i Struer også er med på den, så skal forslaget ud til lokal folkeafstemning i de to kommuner.


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Politik.