Simon Kvamm til PS-høring: Provinsstof er en særlig genre

Ifølge Simon Kvamm, der for to år siden flyttede fra København til Klitmøller, er der stor forskel på hvordan medierne dækker København og Jylland.

TV2-regionerne havde mandag aften inviteret til public service høring i Herning under titlen "Et Mediedanmark i balance." Høringen skulle sætte fokus på de regionale mediers betydning, for en differentieret mediedækning af Danmark. Og der er behov, lyder det fra musiker Simon Kvamm, der for to år siden to springet fra hovedstanden til Klitmøller i Thy. Der er nemlig ifølge ham en tydeligt forskel på dækningen af udkantsområderne og dækningen af København.

- Jeg kan godt mærke, at det gør en verden til forskel, hvor man bor, siger han og uddyber om de landsdækkende mediers dækning:

- På de to år jeg har boet i Klitmøllet, har jeg bemærket, at provinsstof på de landsdækkende medier er en særlig genre, som jeg ikke havde tænkt på før. Enten er den problematiserende: Hvad skal vi gøre med provinsen? Eller også er den enorm positiv med solskinshistorier om, at nu er der åbnet en kinesisk restaurant i Lemvig, siger han.

quoteDem der laver det, bor der ikke, det kan man bare mærke, der er utroligt meget skiltning med: prøv at se, nu har vi været i Jylland.

Simon Kvamm, Musiker, Klitmøller

Ifølge musikeren gør det en afgørende forskel, at de fleste i de landsdækkende medier har adresse i København.  

Per definition rummer det noget lidt eksotisk at lave noget fra provinsen, om det så er minus- eller plushistorier, så rummer det noget- der er væk fra udgangspunktet. Dem der laver det, bor der ikke, det kan man bare mærke, der er utroligt meget skiltning med: prøv at se, nu har vi været i Jylland, siger han. 

Cirka 500 mennesker deltog i høringen. Mod afslutningen ville kultur- og kirkeminister Mette Bock ikke afsløre meget om, hvordan fremtidens mediebillede i Danmark kommer til at se ud.

- Det eneste, jeg tror, vi kan sige med sikkerhed er, at det ser helt anderledes ud end i dag, sagde hun.

Regeringen ventes at præsentere sit udspil til et nyt medieforlig i begyndelsen af 2018.