TV MIDTVEST til debat: Her kan du se med

Slut med københavneri. I aften inviterer TV 2-Regionerne til offentlig høring om et "Mediedanmark i balance".

Kulturministeren kommer. Det samme gør musiker Simon Kvamm og direktøren for Danske Fiskeauktioner, Michael Lodahl fra Harboøre. 

De synes nemlig, det er vigtigt at diskutere regionale medier og public service - også uden for København.

Det synes vi også her på TV MIDTVEST, derfor har vi arrangeret en offentlig høring i Herning, sammen med de andre TV 2-Regioner. 

Busser er sat ind for at bringe folk ind fra de store dele af Danmark, der ikke bor i de store byer. Håbet er at høringen "Et Mediedanmark i balance", vil skabe livlig debat om regionale og lokale mediers rolle i Danmark.

Selv om 80 procent af danskerne lever uden for storbyerne, så er den del af Danmark ikke blevet hørt godt nok i diskussionen om public service.

quoteDet synes vi er en smule arrogant, og derfor har det været magtpåliggende for os at holde høringen i en teatersal med danskere, som kan blande sig i debatten

Betina Bendix, dirketør, TV Syd

- Hidtil er debatter om public service foregået hen over hovedet på seerne og brugerne. Hverken public service-udvalgets temamøder eller den politiske debat har for alvor inddraget dem, der betaler festen – licensbetalerne. Det synes vi er en smule arrogant, og derfor har det været magtpåliggende for os at holde høringen i en teatersal med danskere, som kan blande sig i debatten. Det kunne jo være at vi - og politikerne - kunne lære noget, siger Betina Bendix, direktør TV Syd og formand for de otte TV 2-regioner.

De kommer

Ud over repræsentanter fra TV 2-Regionerne og kulturminister Mette Bock, så kommer TV 2's direktør Merete Eldrup, DR-Danmark-direktør Anne Marie Dohm og Lars Norup, chefredaktør Viborg Stifts Folkeblad.

Medieordførerne fra Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti kommer også sammen med Ritzau-direktør Lars Vesterløkke, FilmFyn-direktør Bo Damgaard, Kristian Strøbech fra DJMX og borgmester Carsten Kissmeyer.

Og så er du naturligvis også inviteret til at se med via afspilleren længere oppe i artiklen. 

Høringen kommer som en direkte konsekvens af det officielle public service-udvalgs arbejde, der kulminerede i efteråret, da udvalgtes fem scenarier for fremtidens mediebillede blev præsenteret i det indre København.

- Connie Hedegaard-udvalget anbefalede faktisk, at regionalt og lokalt public service-indhold styrkes. Og kom så i øvrigt med sine fem scenarier, der alle anbefalede en nedlæggelse af TV 2-regionerne, som vi kender dem i dag – altså som selvstændige mediehuse, hvor den redaktionelle og økonomiske beslutningskraft ligger i de enkelte huse, siger Betina Bendix, direktør på TV Syd.

- Det undrede os, for 80 procent af befolkningen lever i det Mediedanmark, som i dag reelt kun dækkes af de lokale avis-huse, DR’s distrikter og TV 2-regioner. Derfor har vi taget initiativ til denne høring, for i vores optik har der aldrig været større behov for stærke lokale og regionale mediehuse, siger TV Syd-direktøren.

Public servicehøringen sendes også på TV MIDTVEST MOKKA fra 19:55 og to timer frem.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.