SF'er om aftale i Ringkøbing: Jeg føler mig røvrendt

SF'eren Pia Vestergaard er vred og dybt skuffet over, at det ikke blev til en aftale med Socialdemokratiet.

Pia Vestergaard fra SF er dybt skuffet over Socialdemokratiets aftale med Venstre.
Pia Vestergaard fra SF er dybt skuffet over Socialdemokratiets aftale med Venstre.
Foto: Line Morell Holm, TV MIDTVEST

Det er ikke kun vælgerne og Kristian Andersen fra Kristendemokraterne, der er vrede over aftalen mellem Socialdemokratiet og Venstre.

Også SF er vrede i Ringkøbing-Skjern. For Pia Vestergaard var klar til at smide Venstre ud i kulden.

- Jeg føler mig røvrendt, og jeg er dybt skuffet og vred. Vi havde en aftale om at mødes i en 16 mand stor gruppe uden om Venstre, siger Pia Vestergaard til TV MIDTVEST.

Stort set alle har hele dagen afskrevet Venstre i Ringkøbing-Skjern Kommune, men lige pludselig kunne Venstres borgmesterkandidat Hans Østergaard afsløre, at han havde lavet en aftale med Socialdemokratiet og Søren Elbæk.

- Jeg er vred over, at man ikke havde is i maven til, at vi kunne mødes igen og over, at Socialdemokraterne gik til valg på, at det var tid til fornyelse og så til fordel for nogle poster at få fire år mere af det samme, siger Pia Vestergaard.

Ifølge SF-politikeren kan Socialdemokratiets aftale med Venstre godt få konsekvenser for samarbejdet i fremtiden.

- Vores tillid har lidt et alvorligt knæk, og jeg kan da være bekymret for samarbejdsklimaet i de fire år, vi skal sidde i byrådet sammen, når man laver sådan en aftaler under bordet, siger Pia Vestergaard.

Ifølge John G. Christensen, byrådskandidat for Socialdemokratiet i Ringkøbing-Skjern Kommune, kommer der i aften en pressemeddelelse om konstitueringsaftalen.

1:40
Hør hele interviewet med Pia Vestergaard fra SF om den nye konstitueringsaftale mellem Socialdemokraterne og Venstre.