Hans Østergaard ny borgmester

Politikerne i Ringkøbing-Skjern Kommune er endelig blevet enige om en aftale.

Det bliver Hans Østergaard fra Venstre, der bliver ny borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det oplyser Hans Østergaard til TV MIDTVEST.

- Jeg er den nye borgmester, og det er en rigtig, rigtig god løsning, siger Hans Østergaard.

Aftalen er lavet mellem Venstre og Socialdemokratiet, selv om der egentlig var forhandlinger i gang mellem Socialdemokratiet og Kristendemokraterne.

- Det har været en svær opgave at komme i mål, men nu er det endt ud i denne her løsning. Forhandlingerne mellem S og KD har været så svær at få i mål, at de måtte trække stikket, og så blev det en aftale med mig og Venstre i stedet, siger Hans Østergaard, der snart har været i kommunalpolitik i 16 år.

KD ikke med i aftalen

Kristendemokraterne og Kristian Andersen er ikke med i aftalen, men partierne vil søge et bredt samarbejde.

- Jeg har ikke hørt noget om, at der er lavet en aftale og ved ikke endnu, om jeg bliver borgmester. VI har snakket på kryds og tværs, og jeg har lige været nede og få noget mad, siger Kristian Andersen til TV MIDTVEST.

Socialdemokraten Søren Elbæk bliver ny viceborgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Hans Østergaard overtager borgmesterkontoret efter partifællen Iver Enevoldsen, og dermed bevarer Venstre borgmesterposten.

Alle 13 kommuner i landsdelen har nu fundet deres borgmester.

John G. Christensen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet, bekræfter den nye aftale og oplyser, at der kommer en pressemeddelelse senere i aften.

Hans Østergaard bekræfter den nye aftale med Socialdemokratiet.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.