S-ordfører vil vejstøjen til livs: Skal vægtes højere

Støjgener fra veje er et stort sundhedsproblem, og socialdemokratiets sundhedsordfører mener, problemet skal tages vægtes højere.

02:30

Se hele interviewet med Flemming Møller Mortensen. Video: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Læs også Transportordførere om motorvejsstøj: - Find nu en løsning

Den konstante larm fra nærliggende veje er et stort sundhedsproblem. Det er et problem, som over 700.000 boliger i Danmark kæmper med.

Onsdag er verdenssundhedsorganisationen WHO kommet med konkrete anbefalinger for, hvor meget trafikstøj mennesker kan tåle – og hos Socialdemokratiet mener man, det skal tages alvorligt.

- Det skal vi naturligvis tage med os i planlægningen i Danmark, siger sundhedsordfører hos Socialdemokratiet, Flemming Møller Mortensen.

Læs også Seniorforsker: Trafikstøj kan gøre dig alvorligt syg

Organisationen fastlår at støj over 53 decibel er sundhedsskadeligt. I dag er grænseværdien 58 decibel i boligområder og det svarer til en tredobling af lyden. Miljøstyrelsen skal nu kigge nærmere på rapporten, men det er ikke helt nok.  

- Jeg vil simpelthen tage initiativ til, at vi samles på Christiansborg med miljø, transport og ikke mindst sundhedsfolk, for jeg tror, vores argumenter (sundhedsargumenterne, red.) kan være med til at bane nogle politiske veje til at få vægtet det her højere, end man har gjort hidtil, siger Flemming Møller Mortensen.

 

Læs også Naboer til motorvej må sove med ørepropper: Det er en konstant belastning

Læs også Støjplaget nabo til motorvej: Vi er lusen mellem to negle

Læs også Strid om motorvej: Borgmester overvejer at trække staten i retten