Roskildesyge på Hotel Ringkøbing: - Det er en katastrofe, der har ramt os

60 gæster er ramt af roskildesyge, efter et ophold på Hotel Ringkøbing. Det er dybt frustrerende, siger den daglige leder af hotellet.

Chalotte Christiansen, der er daglig leder af hotellet i Ringkøbing, synes, at det er en situation, der er præget af magtesløshed.
Chalotte Christiansen, der er daglig leder af hotellet i Ringkøbing, synes, at det er en situation, der er præget af magtesløshed.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

 - Vi er fuldstændig magtesløse i den her situation.

Sådan lyder det fra Chalotte Christiansen, der er daglig leder af Ringkøbing Hotel, efter at 60 gæster tirsdag blev syge med madforgiftning.

- Det er jo en katastrofe, der har ramt os. Vores største ønske og mission er, at vores gæster tager glade herfra, siger den daglige leder af hotellet i Ringkøbing.

- Jeg har været i hotelbranchen i 30 år, men har aldrig oplevet noget så hårdt som det her. Det er barskt.

Gæsterne oplevede opkast diarre og hovedpine, efter de fredag aften fik middag med blandt andet kalvefilet og lakseroulade.

Hotellet på Torvet i Ringkøbing er 185 år gammelt
Hotellet på Torvet i Ringkøbing er 185 år gammelt
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

- Jeg har været i hotelbranchen i 30 år, men har aldrig oplevet noget så hårdt som det her. Det er barskt, siger den 52-årige hotelmutter.

Charlotte Christiansen, der er dybt rystet over episoden, har dog fuld tiltro til, at det ikke er hotellets faciliteter, den er gal med.

Vi er ret sikre på, at smitten må komme fra en af vores gæster, der var syg her i weekenden. Vores køkken er helt i orden.

Alvorlig smittefare

Fødevarestyrelsen gået ind i sagen. De skal efterforske smittekilden.

Nikolas Kühn Hove er beredskabschef i Fødevarestyrelsen. Ifølge ham tegner episoden på hotelet tydeligt et billede af norovirus, der også i daglig tale kaldes Roskildesyge.

- ”Roskildesyge” er alvorligt, fordi det smitter rigtig meget. Det kan smitte ved kontakt, dørhåndtag, madtænger eller via luften, siger Nikolas Kühn Hove.

Hotellet har gennemført en meget grundig rengøring søndag. Det man kalder en nulstilling af køkkenet. Hotellet har herefter lukket køkkenet ned.

Nikolas Kühn Hove forventer, at Fødevarestyrelsen kan være nærmere et endeligt svar på, hvor smittekilden er, sidst på ugen.

1:02