Ringkøbing-spiller i tårer: Det er virkelig hårdt lige nu

Ringkøbing Håndbold satser på at vende tilbage til ligaen igen. I første omgang skal klubben dog have sammensat et nyt hold.

1:42
Ringkøbings målvogter Natasja Clausen. Se et interview med hende og bestyrelsesformand Lars Buhl her.
Foto: Jonas Bach Sørensen, TV MIDTVEST

Spillerne fra Ringkøbing Håndbold var - naturligt nok - meget prægede af situationen, da det onsdag aften stod klart, at klubben rykker ned i 1. division.

- Det er rigtig, rigtig hårdt lige nu. Jeg synes ikke, at folk omkring klubben fortjener det her, og det er virkelig hårdt, at det nu er en realitet, sagde en tydeligt bevæget målvogter Natasja Clausen til TV MIDTVEST efter kampen.

Ringkøbing tabte den sidste kamp i grundspillet på udebane til Skanderborg og endte dermed på den sidsteplads, der betyder direkte nedrykning. Nederlaget markerede afslutningen på en mareridtsagtig sæson, hvor holdet har været plaget af ekstremt mange skader.

- Det har været en lortesæson. Vi havde en fantastisk opstart, men det første halve år bliver vi ramt af den ene skade efter den anden, og det pumper os rigtig hårdt. Efter jul tror vi på det, og vi får en vigtig sejr mod Randers, men får ikke fulgt op på det, og nu står vi her. Vi har fået for lidt point, og det er bare sådan det er. 

- Hvad skal der ske nu?

- Det ved jeg ikke. Jeg tror, at jeg skal tude de næste mange dage, og så må vi se, sagde Natasja Clausen.

Solen står op igen i morgen

Det er lige nu usikkert, hvilket hold klubben kommer til at stille med i den næstbedste række. Nedrykningen betyder, at spillernes kontrakter bliver ophævet.

- Vi skal snakke med alle vores spillere og finde ud af, hvad vil de, og hvad vil vi. Vi har Jesper Holmris som træner næste sæson, og så skal vi have sat et hold, der dominerer 1. division, sagde bestyrelsesformand Lars Buhl.

Lige efter kampen havde en af klubbens store profiler, Michelle Brandstrup, svært ved at sætte ord, hvad fremtiden byder.

- Lige nu kan jeg ikke overskue mit liv, hvis jeg skal være ærlig. Men solen står op igen i morgen, og vi kan ikke lave om på det, der er sket. Vi har stadig en pokalkamp, og vi har kigget hinanden i øjnene og sagt til hinanden, at det også er en præstation - efter alt det vi har været igennem - at vi ikke er døde af det. 

- Hører I hjemme i ligaen?

- Med fuldt mandskab helt klart ja, så det er da vores mål, at vi skal tilbage igen så hurtigt som muligt, sagde Michelle Brandstrup.

Og den målsætning er bestyrelsesformand Lars Buhl enig i. 

- Vi har en rigtig god hal og en god opbakning. Vi er respekteret - fornemmer jeg da - i håndbold-Danmark. Vi driver en forretning på god vestjysk manér, og det vil vi fortsætte med. Så ja, Ringkøbing hører til i ligaen, og vi kommer også tilbage, siger han.

Ringkøbing Håndbold har spillet i ligaen siden sæsonen 2013/2014.

2:22
Efter seks år i landets bedste håndboldrække er Ringkøbing Håndbold færdige i ligaen - vestjyderne tabte grundspillets sidste kamp og ender dermed på sidstepladsen.