Radiokrig i Silkeborg

Fra dags dato bliver der kamp om radiolytterne i Silkeborg. Mandag morgen er to nye radiokanaler gået i luften.

Din_Radio_Silkeborg_1.jpg

Din Radio Silkeborg hedder den ene nye radiokanel, der er startet af tidligere værter fra Radio 1 i Silkeborg. For ni måneder siden valgte Radio 1 at fyre sine værter for udelukkende at spille musik.

Kanalen er startet af lokale investorer og FFC Media i Aarhus og har en plan om at dække alle de store lokale begivenheder, der interesserer folk i Silkeborg.

- Vi har valgt at lave en lokal radio i Silkeborg, fordi vi syntes byen manglede en lokal radio. Vi er i en by med stærke traditioner for lokalradio helt tilbage til 1984. Vi har ønsket om at lave en radio, som lytterne kan lytte til med nogle sjove værter om morgenen, som også samtidig er informative, siger direktør hos Din Radio Silkeborg Michael Jørgensen til TV MIDTVEST.

Let the best man win

Samtidig har Midtjyllands Avis genoplivet Radio 1 under navnet Radio Silkeborg. Radiostationen er gået tilbage til det tidligere koncept og har ansat tre værter. Radio Silkeborg åbnede også mandag morgen - altså samme dag som Din Radio Silkeborg.

- Vi har haft den her plan i skuffen i et par måneder, men eksekveringen lige nu og her, den er selvfølgelig foranlediget af, at der kom nogle af vores kollegaer og gjorde det tilsvarende, siger administrerende direktør hos Radio Silkeborg Stinus Errboe.

De to nye radiostationer er enige om, at der ikke er plads til to lokalradioer i Silkeborg.

- Så må vi jo sige "let the best man win", siger Stinus Errboe.