Politiet pakker sammen: Bombetrussel afblæst

Politiet har ikke fundet nogen bombe i Rema 1000 på H. P. Hansens Vej i Herning, og afspærringerne er blevet pakket sammen igen.

Politiets arbejde ved Rema 1000 efter mandagens bombetrussel.
Politiets arbejde ved Rema 1000 efter mandagens bombetrussel.
Foto: Sean Kelly Christensen

Beboere i området omkring H. P. Hansens Vej kan ånde lettet op.

Efter en grundig gennemsøgning af den Rema 1000-butik, som tidligere på dagen blev udsat for en bombetrussel, kan politiet konkludere, at der ikke var nogen bombe.

- Vi har haft et hold på to mænd og to hunde til at gå butikken igennem, og de har ikke fundet noget mistænkeligt, fortæller indsatsleder ved Midt- og Vestjyllands Politi, Simon Skelkjær.

Politiet har derfor pakket sammen igen, og alle de afspærringer som de sidste par timer har blokeret trafikken, er nu fjernet.

Politiet slår dog fast, at selv om det var en falsk alarm, så havde de god grund til at tage den indtelefonerede trussel alvorligt.

- Når der kommer en bombetrussel ind, så går vi ind og vurderer på mange forskellige ting. Der har været nogle parametre, som gjorde, at vi valgte at tage truslen her alvorligt, siger Simon Skelkjær.

Han slår desuden fast, at politiets arbejde ikke slutter, når mandskab, hunde og biler forlader H. P. Hansens Vej. Politiets efterforskningsafdeling overtager herefter sagen, for en bombetrussel er strafbar uanset hvad.

0:28