Politiet efterforsker nye straffesager på sygehusbyggeri

De kritisable forhold på byggeriet af det nye supersygehus i Gødstrup får nu politimæssige og retlige konsekvenser, skriver Fagbladet 3F.

Supersygehus Gødstrup
Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

Den første arbejdsgiver er dømt for brud på reglerne. Han skal betale 25.000 kroner. Bøden er faldet til et personligt ejet firma. Derfor må Arbejdstilsynet ikke oplyse navnet på den dømte.
    
Desuden er politiet og anklagemyndigheden ved at forberede yderligere tre straffesager mod byggefirmaer på supersygehuset i Gødstrup. Arbejdstilsynet har indstillet, at der rejses tiltale mod de pågældende.
    
I en femte sag skal politiet gennemføre efterforskning af, hvad der reelt er foregået. Det har Arbejdstilsynet bedt om, oplyser jurist Sidsel Kibsgård fra Arbejdstilsynet. Senest har tilsynet givet påbud vedrørende en byggearbejder, der risikerede at falde ud af en sakselift og ned på et betongulv.
    
Hos bygherren - Hospitalsenheden Vest - ønsker projektchef Michael Hyllegaard ikke at udtale sig. Kommunikationsafdelingen henviser til politikerne i regionsrådet.
    
Medlem af regionsrådet i Region Midtjylland Conny Jensen (S) siger, at regionsrådets forretningsudvalg har fået orientering om, at der har været overtrædelser af arbejdsmiljøreglerne.
    
- Der er meget bred politisk enighed om, at forholdene skal være i orden. Derfor følger vi byggeriet nøje. Entreprenørerne er også underlagt strenge kontrakter. Vi har forskellige muligheder. I yderste fald kan vi fratage dem opgaven, siger Conny Jensen til Fagbladet 3F.