Pape efter møde: Vi har fortsat mistillid til Eva Kjer

De Konservative fastholder mistillid til Eva Kjer, men vil alligevel deltage i nye møder indkaldt af Løkke.

Søren Pape Poulsen fastslår, at De Konservative fortsat har mistillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V). Men partiet vil alligevel deltage i en møderække om en tillægsaftale til landbrugspakken.
    
Det siger De Konservatives formand efter et nyt dramatisk møde i Statsministeriet onsdag eftermiddag:
    
- At jeg har været til møde ved statsministeren gør ikke, at vi pludselig har fået tillid til miljø- og fødevareministeren
    
- Der er ikke sket en nyudvikling i vores holdninger. Jeg konstaterer bare, at nu får vi nogle få dage med forhandlinger om en tillægspakke, siger Søren Pape Poulsen.
    
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) meddelte efter onsdagens møde, at han torsdag vil indlede en "møderække" om en tillægsaftale til landbrugspakken.
    
Dermed er der lagt op til flere dages forhandlinger, efter selve landbrugspakken formentlig bliver vedtaget i folketingssalen på et møde torsdag formiddag.
    
Det er et stort konservativt ønske at få tilføjet nye miljøtiltag, som kan afbøde effekterne af landbrugspakken. Men det svæver fortsat i det uvisse, om mindre kvælstofudledning kan redde Eva Kjer Hansens ministerpost.
    
Der er dog ikke meget, der tyder på, at De Konservative vil undlade at stemme for et mistillidsvotum, hvis det bliver udgangen på sagen.
    
- Vi har haft et godt møde, hvor statsministeren spurgte, om vi kunne indlede en møderække om miljøtiltag. Jeg går ud fra, at det er en kort møderække. Det møder vi selvfølgelig op til, siger Søren Pape Poulsen.
    
Spørgsmål: Kan Eva Kjer Hansen være en del af den møderække?

- Når statsministeren indkalder, så dukker vi op.
    
Spørgsmål: Også selv om Eva Kjer Hansen dukker op?
    
- Det er statsministeren, som indkalder til møderne. Hvem han kommer med, aner jeg ikke. Det må I spørge statsministeren om.
    
Spørgsmål: Har navnet Eva Kjer Hansen overhovedet været nævnt på mødet i dag?
    
- Jeg tror, at alle der har fuldt med det sidste døgns tid er fuldstændig klar over, hvor vi står. Det jeg meldte ud klokken 20 i går aftes har ikke forandret sig siden.
    
- Det ændrer ikke på, at vi møder op, når statsministeren indkalder til møde. Kan der laves en blå tillægsaftale til landbrugspakken, vil det være godt.
    
Spørgsmål: Kan I sidde fire partileder omkring et bord og drøfte et spørgsmål, som har optaget mange på Christiansborg i snart 24 timer?
    
- Statsministeren har indkaldt til møde. Jeg har selvfølgelig sagt, at vi deltager. Jeg har også på mødet i dag sagt, at det ikke betyder, at vi pludselig har fået tillid til miljø- og fødevareministeren, siger Søren Pape Poulsen.
    
/ritzau/

 

Se herunder TV MIDTVESTs interview med Søren Pape Poulsen onsdag aften.

 

 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.