Overskud trods krise

Grundfos kom ud af første halvår af i år med lille overskud. Resultatet er opnået gennem stram styring af omkostningerne

De er ramt af den globale afmatning, og omsætningen er faldet på alle koncernens markeder. Alligevel lykkedes det pumpekoncernen i Bjerringbro at komme ud af første halvår af i år med et overskud før skat på 87 millioner kroner.

Resultatet er ifølge koncernen nået gennem en stram styring af omkostningerne. Der er fyret et par tusinde medarbejdere på verdensplan - heraf 600 i Danmark.

- Vi er som mange andre ramt af den generelle økonomiske afmatning i forbindelse med den globale finanskrise. men ved målrettet og grundigt arbejde overalt i koncernen er det lykkedes at styre fornuftigt gennem krisen. Vores indtjening ligger ganske vist langt fra koncernens langsigtede mål, siger koncernchef Carsten Bjerg i en pressemeddelelse

Bunden er nået

Selv vurderer koncernen nu, at bunden er nået. Alligevel forventer ledelsen, at resten af året vil blive på niveau med første halvdel. Og det vil formentlig vare et stykke tid, før vi oplever høj vækst igen, fastslå koncernchefen.