Overblik: Så mange penge får din kommune til varme hænder

I forbindelse med finanslovsaftalen for 2018 får kommunerne en halv milliard ekstra til ældrepleje. Se fordelingen i kommunerne her.

Kommunerne får en ekstra halv milliard kroner til ældrepleje. Nu er fordelingen klar.
Kommunerne får en ekstra halv milliard kroner til ældrepleje. Nu er fordelingen klar.
Foto: Asger Ladefoged / Ritzau Scanpix

Kommunerne får en halv milliard ekstra om året fremadrettet til flere varme hænder i ældreplejen. Det har regeringen og Dansk Folkeparti aftalt i forbindelse med finanslovsaftalen for 2018. Nu ligger fordelingen af pengene klar.

- Vi må anerkende, at det udfordrer plejehjemmene, når beboersammensætningen ændrer sig, og der eksempelvis kommer flere mennesker med demens, siger ældreminister Thyra Frank i en pressemeddelelse.

Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti besluttet at prioritere flere midler til varme hænder i ældreplejen. Kommunerne kan bruge midlerne til at ansætte nye medarbejdere eller opjustere deltidsansatte på plejehjem eller i hjemmeplejen. 

- Det bliver kommunernes opgave at vurdere, hvor behovet for ekstra medarbejdere er størst og hvilke kompetencer, der er behov for lokalt. Ønsket er, at de ældre vil mærke, at der er lidt mere tid til nærhed, pleje og omsorg, og at medarbejderne vil opleve bedre arbejdsvilkår, siger Thyra Frank. 

Kommunerne får pengene til udbetaling i løbet af foråret.