Besparelser slider på de ansatte i ældreplejen

Kommunernes nedskæringer på ældreområdet får personalet til at gå på kompromis med deres helbred, hævder fagforeningsformand.

Der bliver i øjeblikket skåret ind til benet plejecentrene, og det går hårdt ud over personalet. Det hævder Marianne Højlund Christensen, der er formand for FOA Herning.

Problemet bliver ikke mindre af, at de ældre i dag er mere plejekrævende end tidligere. Især nætterne er en udfordring.

- Vi har jo efterhånden rigtig mange demente på plejehjemmene, og der er jo nogle af dem, der er vågne om natten og går omkring om natten. Og der kan det jo være svært at have overblikket, hvis man f.eks. sidder som alenevagt på flere afdelinger, siger hun.

En af de kommuner, der har skåret ned på bemandingen om natten er Ikast-Brande. Her føler formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget, Frank Heidemann Sørensen, sig tryg ved nomeringen.

- Men det er jo klart, at hvis der er borgere, som vil gå rundt om natten, og som har svært ved at finde ud af, hvordan tingene skal være, jamen så må vi jo kigge på, om vi skal have ekstra personale sat på, siger han.

Og ændringer er nødvendige, hvis de ansattes helbred ikke skal sættes yderligere på spil, siger Marianne Højlund Christensen.

- Vi synes jo, at vi ser alt for mange sygemeldinger og alt for mange tilfælde af stress, og når vi så taler med dem, så viser det sig, at det er, fordi de ikke kan levere den service, som de er uddannede til, ude hos borgerne.

FOA Herning dækker Herning, Ikast-Brande og Ringkøbing-Skjern Kommuner.

tvmidtvest-TVMV1930_20160226_20160226-009-HD


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.