Optakt: Skjern skal have CL- sejr på hjemmebane

Kasper Søndergaard håber, at tilskuerne kan hjælpe med at lægge pres på både Metalurg og dommerne under søndagens opgør i Champions League.

- Det er ingen tilfældighed, at der generelt er mange flere sejre på hjemmebane end på udebane i Champions League.

Sådan lød konstateringen fra Skjerns Bjarte Myrhol til holdets hjemmeside efter udekampen mod Zaporozhye i søndags, hvor Skjern led sæsonens første nederlag i Champions League, og den påstand vil mange nok give Myrhol ret i.

I Skjerns pulje er der ud af de hidtil 10 spillede kampe blot hentet to sejre på udebane, hvoraf Skjern stod for den ene mod norske Elverum. Det skriver Skjern på deres hjemmeside.

Vigtigt at vinde i Skjern

Står det til Kasper Søndergaard, er fuldt udbytte på hjemmebane derfor også essentielt, hvis Skjern skal nå målet om at gå videre fra Gruppe D.

- Det er helt vildt vigtigt, at vi vinder alle vores kampe på hjemmebane. Vi skal også have to til fire point på udebane, og der har vi allerede fået to. Men jeg vil næsten sige, at hvis vi taber hjemme mod Metalurg, kan vi have udspillet vores chance, for det er pointene på hjemmebane, der bliver afgørende, vurderer Kasper Søndergaard.

Skjern har som bekendt allerede vundet holdets første hjemmebanekamp i Champions League. For tre uger siden var rumænske Baia Mare modstanderen, der måtte rejse hjem fra en forrygende kulisse i Skjern med et nederlag på 32-28.

Har brug for opbakningen

Igen på søndag håber Kasper Søndergaard, at tilskuerne i Skjern Bank Arena kan være med til at presse udeholdet, der denne gang er de mangedobbelte makedonske mestre.

- Der var virkelig god opbakning mod Baia Mare og det var dejligt at se, at der kom så mange tilskuere. Jeg håber, der kommer endnu flere mod Metalurg, for vi har brug for det.

Se med i aften klokken 19:30, hvor TVMIDTVEST sender et sammendrag af dagens vigtige kamp.