Øjenvidne: Angreb var fuldstændig uprovokeret

Silkeborg-fan Lis Hansen var i går aftes efter kampen i Herning en del af de Silkeborg-fans, der blev angrebet af FC Midtjylland-fans.

 

 Der blev ballade efter kampen mellem FC Midtjylland og Silkeborg søndag. Cirka 40 tilhængere af FCM lavede et bagholdsangreb mod en gruppe Silkeborg-fans.

- Det var fuldstændig uprovokeret, at de stod der og var parate til at overfalde os, siger Lis Hansen, der er næstformand i Silkeborg-fanklubben SIFosis.

quoteDet var fuldstændig uprovokeret, at de stod der og var parate til at overfalde os

is Hansen, Næstformand, SIFosis.

Sammen sin datter og cirka 60 andre Silkeborg-fans, hvoraf flere var familiefædre med børn, gik hun efter kampen ind mod byen for at tage toget hjem. 

-Der smidt en flaske ind imellem os, heldigvis var der ingen, der blev ramt, fortæller Lis Hansen.

Efter flaskekastet havde politiet i flere minutter travlt med at få FC Midtjylland-tilhængerne væk fra silkeborggenserne. Hos FC Midtjylland er man ærgerlige over, at 3-0 sejren over Silkeborg IF bliver overskygget af tilhængere, der ikke kan opføre sig ordentligt uden for banen.

- Vi vil på ingen måde acceptere voldelig adfærd eller trusler, det vil vi selvfølgelig slå hårdt ned på, siger Jacob Jørgensen, der er kommerciel direktør i FC Midtjylland.

Ballademagerne er ikke en del af den fanskare, som klubben samarbejder med. Og hvordan man stopper dem, har direktøren ingen løsning på.

- Det eneste vi kan gøre er at prøve og appellere til vores fans om at opføre sig ordentligt, og være videst muligt i kontakt med politiet. Fremadrettet må vi være skarpere til sammen med politiet at vurdere sådan en kamp, siger han.

Næste gang fanklubben fra Silkeborg skal til Herning bliver det med direkte transport ud til arenaen.

- Næste gang tager vi i hvert fald bussen, siger Lis Hansen.

En FCM-tilhænger blev anholdt i forbindelse med optøjerne i går.11 andre fik bøder for at overtræde ordensbekendtgørelsen.