Store bødestraffe til Viborg FF og FCM efter fodboldballade

Det gik voldsomt for sig, da Viborg FF og FC Midtjylland tørnede sammen i Superligaen i april. Det koster nu store bøder til begge klubber.

Det gik voldsomt for sig, da Viborg FF og FC Midtjylland tørnede sammen i superligaen i begyndelsen af april. Kanonslag og masser af romerlys kastede nemlig et kedeligt skær over det midt- og vestjyske arvefjendeopgør. Det koster nu de to klubber store bøder.

Urolighederne på stadion har nemlig fået fodboldens disciplinærinstans til at give Viborg en bøde på 35.000 kroner og FC Midtjylland en bøde på 50.000 kroner.

- Generelt ved bøder er det fordi der er foregået noget der ikke var, som det skulle være. Og det er der så også her, og de har med rette fra DBU’s disciplinærinstans givet den bøde her, og vi er selvfølgelig kede af, at det skulle komme så vidt, siger Morten Jensen, direktør i Viborg FF.

Tager afstand fra ballademagere

Der var ballademagere blandt begge klubbers tilskuere, og både Viborg FF og FC Midtjylland accepterer da også afgørelsen, ligesom de tager skarpt afstand fra ballademagerne.

- Der er en god grund til at man har reglerne og det er i det her tilfælde at det rent faktisk er farligt at fyre romerlys og i særdeleshed kanonslag. Der er folk der er kommet alvorligt til skade. Og det er derfor det er ulovligt, siger FC Midtjyllands kommercielle direktør, Jacob Jørgensen.

DBU’s diciplinærinstans bemærker i deres afgørelser, at det for begge klubbers vedkommende er fjerde gang, de kommer i strid med det DBU kalder for ”Cirkulære om Sikkerhed og orden på stadions.”

Ærgerlig udvikling

Det understreger problematikken i, at man i stort set hver eneste superligarunde kan se romerlys på danske stadions. Og dét selv om kontrollørerne gør meget for at visitere tilskuerne.

- Så sent som i den forgangne weekend hvor vi spillede mod sønderjyske konfiskerede vi over 24 af de her romerlys og maskeringer. Og det er klart, at det er noget af det, som vi gør, men derfor vil der være noget der kommer igennem vi har ikke de samme muligheder som man har i en lufthavn hvor man mulighed for at scanne folk, siger FC Midtjyllands Jacob Jørgensen.

Hos Divisionsforeningen er de ligesom klubberne ærgerlige over det faktum, at ulovligt fyrværkeri er en fast del af de danske Superliga-kampe.

- Det synes vi er rigtig ærgerligt. Af to årsager: Fordi det er farligt, og fordi det ikke er lovligt. Og det er noget, vi skal prøve at have håndteret og hvis muligt have det helt væk fra stadion, siger direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen til TV MIDTVEST.

Divisionsforening klar med tiltag

Fodboldens divisionsforening ser med stor alvor på udviklingen og lover derfor en række tiltag. Blandt andet øget overvågning på stadions, ligesom der skal være mulighed for at kræve, at tilskuerne til visse kampe skal opgive navn og adresse for at komme ind på udebaneafsnittet. Samtidig vil Divisionsforeningen i fremtiden forsøge at hjælpe klubberne med at gå efter de fans, der overtræder reglerne.

FC Midtjylland har allerede udpeget 15-20 fans, der står til karantæne grundet diverse forseelser under opgøret mod Viborg FF.

Bliver man taget i at affyre ulovligt fyrværkeri, så koster det ifølge politiet 5000 kroner i bødestraf.

Selvom de farvestrålende romerlys er populære blandt fodboldfans. Så er det ikke for sjov, at de er ulovlige. 
Med hjælp fra Beredskabsstyrelsen i Herning testede vi, hvor stor skade et nødblus kan forvolde. 

Beredskabsstyrelsen i Herning tester, hvor farligt romerlys egentlig er. 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sport.