Nelly har allergi over for wi-fi

440 danskere føler, at de ikke kan tåle elektronik og wi-fi. Nelly Thomsen fra Skalstrup ved Lemvig er en af dem, der lever en noget anderledes hverdag.

6:12
- Der bliver jo ikke forsket i os. Hvis der blev forsket i os, så kunne det være, at man fandt ud af de her ting – hvorfor er vi nogen, der er mere modtagelige overfor stråler end andre, og har vi noget tilfælles – jeg ved det ikke, siger Nelly Thomsen.
Foto: Line Morell Holm, TV MIDTVEST

Det er ikke nemt at have en normal hverdag, når man føler, man ikke kan tåle de usynlige stråler fra eksempelvis wi-fi og mobiltelefoner. Men sådan en hverdag har Nelly Thomsen fra Skalstrup ved Lemvig. Det hele begyndte for to år siden, da hun købte sin første smartphone.

- Jeg fik udslet, jeg fik træthed i hjernen, jeg fik blodforgiftning, jeg fik fordøjelsesproblemer, slim i lungerne, jeg fik tunge ben, åndedrætsproblemer og hjertebanken. Jeg skulle tisse hele tiden, og jeg var oppe og spise om natten, fordi jeg ikke kunne spise mig mæt, og så blev jeg så træt, så træt, så træt. Og så sagde det bare pling – det var min iPhone. Det må være den, siger Nelly Thomsen.

Nelly flyttede på landet, for at komme væk fra stråler og mobilmaster. Hvis hun skal i nærheden af mobilmaster, tager hun en specialsyet dragt og hat på. 

0:17
Sådan ser det ud, når Nelly Thomsen bevæger sin ind mod en by, hvor der er meget stråling.

Ingen hjælp at få hos lægen

Nelly har været ved to forskellige læger med sine symptomer, og hendes mistanke om at hun er overfølsom overfor mobilstråler og wi-fi.

- De siger, at de ikke kan gøre noget for mig, for den er ikke anerkendt, og de kender ikke noget til det. Så der er intet hjælp at hente hos en almindelig læge, siger Nelly Thomsen. 

Nelly er begyndt at komme sin mobiltelefon i en metaldåse, så hun får mindst mulig stråler.
Nelly er begyndt at komme sin mobiltelefon i en metaldåse, så hun får mindst mulig stråler.
Foto: Line Morell Holm, TV MIDTVEST
I dag er strålemåleren den vigtigste ting for Nelly Thomsen. Hun har den altid med,
I dag er strålemåleren den vigtigste ting for Nelly Thomsen. Hun har den altid med,
Foto: Line Morell Holm, TV MIDTVEST

El-overfølsomhed er ikke en anerkendt lidelse i Danmark. Der er derfor ingen behandling eller anden hjælp at hente i det danske sundhedssystem.

- Jeg tror jo, det bliver en forfærdelig skandale på et tidspunkt, at det ikke bliver taget mere alvorligt. Det tog jo også mange år at finde ud af, at det var farligt med tobak og asbest, og nu har vi meget med, at der er nogle pesticider, der går i grundvandet – det er jo fortidens synder, der kommer, og der går jo typisk fyrre-halvtreds år, før det kommer, siger Nelly Thomsen.

Foreningen af elektro hyper sensitive får 15-20 nye medlemmer hver måned og er nu ved at lave en lokalforening i Midt og Vestjylland.