Midt- og Vestjylland slap nådigt fra stormen Ingolf

Politiet melder om enkelte væltede træer i landsdelen. Men ingen er kommet til skade i stormen Ingolf.

Citroënen her kom i karambolage med et flyvende telt i Hvide Sande.
Citroënen her kom i karambolage med et flyvende telt i Hvide Sande.
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Stormen Ingolf gjorde i nat sit indtog i Danmark. Og klokken 02.20 meldte Thorsminde som det første sted i landet om middelvind af stormstyrke med en vindstyrke på 25,2 meter i sekundet. Middelvinden er nu faldet til cirka 15 meter i sekundet. 

Og i de tidlige morgentimer søndag ser det indtil videre ud til, at Midt- og Vestjylland er sluppet nådigt fra stormen.

Således har Midt- og Vestjyllands Politi fået omkring 20-25 henvendelser om væltede træer og skilte i nattens løb. Dog er der ikke sket nogen personskader.

Det fortæller vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch, til TV MIDTVEST.  

Klokken tre i nat rykkede brandvæsenet ud, da en scene foran rådhuset i Skive var ved at blæse væk. Scenen blev efterfølgende pillet ned. Derudover har dele af Brande været uden strøm i løbet af natten. 

- Men kystvagten har meldt, at der ikke er nogen fare på vestkysten. Det har været lavvande i løbet af natten, så der har ikke været problemer med vandstanden, siger vagtchef Simon Skelkjær til TV 2.

Flyvende telt smadrede bilrude

I Hvide Sande kom en lille Citroën i nat i karambolage med et telt fra en restaurant, der havde revet sig løs og var fløjet først gennem bagruden på bilen og dernæst ud på vejen.

- Teltet var til gene og fare for personer, så vi rykkede ud og fik fjernet teltet og lagt det et sikkert sted, så det ikke flyver nogle steder igen, fortalte indsatsleder Michael Nielsen. 

På Thyborøn Havn sad havneassistent Flemming Røn og holdt et vågent øje med Ingolf hele natten igennem. Natten igennem var vindhastigheden oppe over 30 meter i sekundet. Alligevel skabte Ingolf ikke store problemer. 

På Thyborøn Havn sad havneassistent Flemming Røn og holdt et vågent øje med Ingolf hele natten igennem.
På Thyborøn Havn sad havneassistent Flemming Røn og holdt et vågent øje med Ingolf hele natten igennem.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

- Det har været stille og roligt, der har stort set ikke været nogen uforudsete ting, fortalte han i nat til TV MIDTVEST. 

Beredskabstyrelsen i Region Midt- og Nordjylland havde flere steder kaldt ekstra mandsskab ind. Men uden at få brug for det.