Spænd trampolinen fast - Stormen Ingolf er på vej

Danmark rammes natten til søndag af en storm med vindstød op til orkanstyrke, som har fået navnet Ingolf. Det oplyser DMI.

Stærk blæst med vindstød af stormstyrke satte sit præg på havet ved Hanstholm. Her er det en trawler der ligger og hugger i bølgerne ud for havnen tirsdag d. 13 september 2011. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Allerede nu blæser det godt i det midt- og vestjyske. Men snart tager vinden til i styrke, lyder det fra DMI.

Og det vil påvirke det meste af landet, når stormen Ingolf natten til søndag raser gennem Danmark. Ifølge DMI vil områderne omkring Holstebro, Lemvig og Ringkøbing-Skjern fra cirka klokken to natten til søndag og frem til klokken seks søndag morgen opleve vindstød af orkanstyrke. 

01:10

Fire surfere havde glædet sig til stormen Egon

Luk video

- Vindstød af orkanstyrke medfører at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger, skriver det meteorologiske institut. 

Vindstød af orkanstyrke medfører at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger

DMI

I de tidligere morgentimer stilner orkanstyrken af og bliver ”blot” til vidstød af stormstyrke, lyder meldingen fra DMI. 

DMI forventer kuling 14-18 m/s fra nordvest, med vindstød af stormstyrke, 25-28 m/s frem til cirka klokken 10 søndag formiddag. 

Ifølge DMI er orkanstyrke kategoriseret som ”farligt vejr” og storm som ”voldsomt vejr”.

Stormen Ingolf vil nogle steder også kunne medføre forhøjet vandstand, varsler DMI.

Læs også Kystsikring skal beskytte Agger mod hundredårsstorme

   

Læs også Weekenden byder på blæsevejr og vindstød op til stormstyrke

   

Læs også Frygter ny storm: Når den kommer, så er vores hus væk