Mange unge går til psykolog: I dag er det okay at bede om hjælp

Flere unge er angste for ikke at slå til, siger psykolog Lene Metner.

Det er ikke længere et tabu for unge mennesker at gå til psykolog.

Det vurderer Lene Metner, der er psykolog og direktør i PsykologCentret i Skive og Viborg.

- Det er vores opfattelse, at det ikke er nær så tabubelagt. Man siger måske ikke lige i detaljer, hvad det er, man går til psykolog for, men det er blevet okay at søge hjælp. De behøver ikke at gå og putte med det på samme måde.

- Der er stadig nogen, der synes, at det er lidt svært at sige, at de går til psykolog, men de vil rigtig gerne have hjælp, når de kommer, siger hun.

TV MIDTVEST har i denne uge sat fokus på unge, der går til psykolog, og kommunernes tilbud til dem. Lene Metner var en af de første, der tilbød gratis psykologhjælp til unge.

- Vi havde i samarbejde med Skive Kommune et projekt, hvor vi havde samtaler med unge fra ungdomsuddannelserne, og vi kunne næsten ikke holde ud at tænke på, at vi ikke skulle fortsætte. Vi så et kæmpestort behov hos de unge for at få en lidt anonym snak - noget der ikke nødvendigvis skal gives videre til nogen, fortæller hun. 

Det er mange forskellige årsager til, at de unge søger hjælp, men der er også fællestræk.

- Angst fylder rigtig meget i mange forskellige grader, men det er meget præstationsangst. At man ikke slår til og at man ikke er god nok.

- Er det en stigende tendens?

- Ja, det må vi sige. Det er pres fra samfundet. Vi skal være dygtige, vi skal hurtigt igennem uddannelsessystemet og slå til.